Annonce
Jelling

Nyt coronatilfælde i Jelling: Fysioterapiklinik lukker resten af ugen

Sådan står der på døren ind til FysioFit Jelling på Jernbanevej. Skiltet blev sat op onsdag, efter en medarbejder er  konstateret smittet med coronavirus. Foto: Anders Kynde
FysioFit Jelling har lukket klinikken frem til mandag, efter at en medarbejder er testet positiv for coronavirus.
Annonce

Jelling: Døren er låst hos FysioFit Jelling, der i mandags åbnede på Jernbanevej 1 efter flytningen fra Gormshallen.

Det er den, fordi en medarbejder er testet positiv for coronavirus. Derfor holder klinikken lukket resten af ugen.


Der stod, at smitten var påvist. Jeg fik et ret stort chok, fordi jeg overhovedet ingen symptomer har haft.

Katrine Schmidt Jørgensen, medjer af FysioFit Jelling


Det blev konstateret onsdag ved middagstid, oplyser Katrine Schmidt Jørgensen, som er fysioterapeut og medejer af FysioFit Jelling. Hun fortæller, at det er hende, der er testet positiv.

- Der er ikke noget hemmeligt i det, og det er vigtigt, at vi er åbne og ærlige om det, siger hun og forklarer:

- Da jeg arbejder som sundhedspersonale, er jeg i nærheden af mange patienter. Jeg skulle have været til en 60-års fødselsdag her i weekenden, men fordi jeg arbejder i Jelling, valgte jeg at blive testet mandag eftermiddag i Billund Lufthavn. Jeg var i klar forventning om, at prøven ville være negativ, men jeg lod mig teste for en sikkerheds skyld.

Tirsdag og onsdag holdt hun løbende øje med Sundhed.dk, indtil svaret kom onsdag ved middagstid.

- Der stod, at smitten var påvist. Jeg fik et ret stort chok, fordi jeg overhovedet ingen symptomer har haft, siger Katrine Schmidt Jørgensen.

Annonce

Skal ikke være bekymret

Klinikken blev lukket med det samme.

- Så kørte møllen derfra. Jeg kontaktede sporingsenheden, hvor jeg skulle gøre rede for, hvem jeg havde været sammen med i 48 timer før testen. I den periode havde jeg stort set kun været alene med min mand og mine døtre, men jeg har jo været på arbejde mandag, tirsdag og det halve af onsdag, fortæller Katrine Schmidt Jørgensen, der nu er isoleret sammen med familien.

Corona i Jelling

Mandag måtte Bredagerskolen og Mariehønen hjemsende 113 børn og otte medarbejdere.

Det skete, efter flere børn og deres forældre samt en lærer var blevet testet positive for coronavirus.

Derfor sendte Region Syddanmark tirsdag og onsdag covid-19-testbiler til Byens Hus i Jelling, hvor adskillige personer fra Jelling og omegn blev testet.

Man skal typisk vente to døgn på at få svar på en coronatest.

Fra mandag til onsdag har der været omkring 50 patienter inde i klinikken, men det er langt fra alle, som har været tæt på Katrine Schmidt Jørgensen, der efterfølgende har ringet til alle patienter.

- Vi bruger værnemidler efter alle kunstens regler, så lægernes vurdering er, at patienterne ikke har noget at være bekymrede for. Hvis de er det, vil vi opfordre dem til at kontakte deres læge eller corona-hotlinen og lade sig teste, siger hun.

Annonce

Ambivalent

Nu har klinikken været lukket i cirka et døgn, og Katrine Schmidt Jørgensen erkender, at hun har det en smule ambivalent med hele situationen.

- Der er en sandsynlighed for, at jeg har fået en falsk positiv test, og det kan jeg jo godt tænke, fordi jeg ingen symptomer har. Sandsynligheden er der, men vi er nødt til at forholde os til, at den er positiv. Dog skal jeg afsted fredag morgen for at have foretaget en ny test, siger hun.

Det er sjældent, at en coronatest er såkaldt falsk positiv, men det kan ske i enkelte tilfælde, fortalte Svend Ellermann-Eriksen for nylig til avisen Danmark. Han er professor og ledende overlæge ved Klinisk Mikrobiologi på Aarhus Universitetshospital. Der kan ikke sættes et præcist tal på, "men vurderingen er, at resultatet næsten altid er rigtigt", sagde han til avisen.

- Hvis jeg virkelig er smittet med coronavirus, er jeg meget glad for, at jeg blev testet, fordi jeg kunne smitte en masse mennesker uden at vide det. Omvendt synes jeg også, at der er sat en masse i gang, hvis den er falsk positiv, siger Katrine Schmidt Jørgensen.

Alle medarbejdere i FysioFit Jelling er i øjeblikket sendt hjem i isolation. De nåede at blive testet ved covid-19-testbilerne ved Byens Hus onsdag eftermiddag og afventer nu svar.

Hvis alt går vel, kan klinikken åbne igen mandag 21. september.

FysioFit Jelling var netop flyttet til en mere central placering i byen, men må nu holde lukket på grund af coronatilfælde i klinikken. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce