Annonce
Vejle

Nyt coronaudbrud: Privatskole i Vejle sender hele 8. årgang hjem og indfører fjernundervisning

En elev fra 8. klasse på Kirstine Seligmanns Skole blev mandag testet positiv for coronavirus. Skolen sendte straks alle elevens nære kontakter hjem, og også de øvrige elever og lærere på årgangen skal testes, før undervisningen genoptages fysisk på årgangen, der tæller tre klasser. Arkivfoto 
Kirstine Seligmanns Skole sendte mandag eleverne på 8. årgang hjem, efter at én elev var blevet konstateret coronasmittet. Eleverne kan vende tilbage, når de kan fremvise en negativ corona-test.
Annonce

Vejle: Ikke bare Novaskolen på Nørremarken har måttet sende klasser hjem, efter at elever er konstateret corona-smittede.

En elev på 8. årgang på privatskolen Kirstine Seligmanns Skole i Vejle midtby er også testet positiv for virussen. Derfor har skolen fra tirsdag indført fjernundervisning for skolens tre 8. klasser.

- Så snart jeg mandag fik at vide, at en af vores elever var testet positiv, kontaktede jeg Vejle Kommunes skolechef for at sikre, at vi følger kommunens drejebog for håndtering af smitteudbrud, siger skoleleder Vibeke Juul Johansen fra Kirstine Seligmanns Skole.


Jeg håber, at eleverne hurtigt kan vende tilbage til normal undervisning. Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger kan man vende tilbage, når man er testet negativ og ikke udviser nogen symptomer.

Vibeke Juul Johansen


Skolen fulgte herefter instrukserne fra Vejle Kommune og Sundhedsstyrelsen nøje.

- Vi sendte de elever og lærere hjem, der regnes for at være nære kontakter til den smittede. Det vil sige, at de har været tættere end én meter på eleven. Disse nære kontakter skal nu testes to gange for eventuel smitte. Derudover går der en screening i gang af alle de øvrige elever og lærere, der har været inden for en større afstand. Disse personer skal testes én gang, forklarer skolelederen.

Alle forældre, der har elever i de berørte klasser, blev orienteret telefonisk om smitteudbruddet og fik at vide, hvordan de skal forholde sig, og skolen orienterer desuden løbende om udviklingen.

- Jeg håber, at eleverne hurtigt kan vende tilbage til normal undervisning. Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger kan man vende tilbage, når man er testet negativ og ikke udviser nogen symptomer. Det gælder også de personer, der har været såkaldt nære kontakter. Men de skal altså testes to gange for en sikkerheds skyld, fortæller Vibeke Juul Johansen.

Også Novaskolen på Nørremarken har haft udbrud af corona. Her blev to søskende i henholdsvis 2. og 4. klasse søndag testet positive for covid-19. Derudover blev en elev i 6. klasse mandag formiddag testet positiv. Også her har skolen fulgt de kommunale og sundhedsfaglige retningslinjer og hjemsendt klasserne indtil eleverne kan fremvise en negativ coronatest.

Desuden er Nørremarkens Fritidscenter lukket ned, foreløbig til og med onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce