Annonce
Vejle

Nyt dødsfald rammer skandale-institution, hvor 20-årige Sofie døde i sit badekar: Kommunen fortalte intet om 19-årigs pludselige død

Den unge mand døde natten til mandag på Bifrosts afdeling Kilden i Børkop. Foto: Google Street View
En ung mand døde natten til mandag i sidste uge på bostedet Bifrosts afdeling Kilden i Brejning. Det bekræfter Sydøstjyllands Politi over for Vejle Amts Folkeblad.

Brejning: Midt i den meget omtalte afvikling af Sofie-sagen er der sket endnu et dødsfald på Vejle Kommunes handicapinstitution Bifrost.

Sydøstjyllands Politi bekræfter over for Vejle Amts Folkeblad, at en 19-årig mand, der boede på institutionens afdeling Kilden i Brejning, afgik ved døden mandag 16. august.

- Mandag den 16. august bliver en 19-årig mand fundet død af personalet på institutionen Kilden i Børkop, siger Mikkel Ross, der er vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi i Vejle.

Annonce

Dødsårsagen er dog uvis, men sagen bliver efterforsket som normalt, forklarer han.

- Eftersom vi ikke kender dødsårsagen, så har man foretaget ligsyn, og efterfølgende er han sendt til obduktion. Der er ikke noget, der tyder på en forbrydelse, og der pågår ikke efterforskning af institutionen, siger vicepolitiinspektøren til avisen.

Tavshed fra kommunen

Dødsfaldet kommer dog ikke bag på Vejle Byråds børne- og familieudvalg.

Jeg har ikke haft til formål om at hemmeligholde det, men jeg har heller ikke til formål at oplyse om, hvem der dør i Vejle Kommune. Det må der være nogle andre, der gør.

Torben Elsig- Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget

Torben Elsig-Pedersen (R), der er udvalgsformand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune, bekræfter, at politikerne udvalget har kendt til dødsfaldet siden sidste tirsdag.

Alligevel er det ikke blevet nævnt under de mange samtaler, Torben Elsig-Pedersen har haft med avisen den seneste uge om Sofie-sagen - en sag, der udviklede sig efter, at en 20-årig kvinde mistede livet i 2019. Hun døde, mens hun sad i et skoldhedt karbad uden opsyn.

Torben Elsig-Pedersen forklarer, hvorfor han - eller kommunen - ikke har oplyst offentligheden om dødsfaldet således:

-  Jeg har ikke haft til formål om at hemmeligholde dødsfaldet, men jeg har heller ikke til formål at oplyse om, hvem der dør i Vejle Kommune. Det må der være nogle andre, der gør, siger han til Vejle Amts Folkeblad tirsdag og tilføjer:

- Der dør borgere i Vejle Kommune hver eneste dag, vil jeg antage. Mange af dem er jo naturligt døde. Indtil vi ved andet, antager jeg også, at det her er det, forklarer han.

Annonce

Intet nyt

Ifølge udvalgsformanden delte han ikke oplysningen, da de samtaler, han havde med avisen, ikke handlede om Kilden, men om konsulentrapporten.

- Jeg ringer ikke til avisen, hver gang jeg hører om et dødsfald. Jeg har ikke indtrykket af, at der kan trækkes paralleller til Sofie-sagen, siger han og fortsætter:

Sofie-sagen helt kort

  1. Sofie-sagen, også kaldet Bifrost-sagen, handlede i første omgang om den 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen, der 19. juni 2019 blev fundet livløs i sit badekar med andengradsforbrændinger over hele kroppen.
  2. Den pædagogstuderende, der havde ansvaret for den multihandicappede kvinde, havde efterladt hende i badevand, der ifølge de tekniske undersøgelser var varmere end 48 grader i for lang tid.
  3. 21. august 2019 valgte Sydøstjyllands Politi at sigte den ansatte for uagtsomhed. Først halvandet år senere, 18. januar 2021 meddelte politiet, at anklagemyndigheden havde valgt at rejse tiltale mod den tidligere ansatte.
  4. 12. marts 2021 besluttede Vejle Byråds børne- og familieudvalg at få eksterne konsulenter til at undersøge sagen.
  5. 19. marts blev den 24-årige pædagogstuderende ved Retten i Kolding kendt skyldig i at have forvoldt Sofie Frydensbjerg Nielsens død, og blev dømt til at betale 20 dagbøder á 300 kroner samt sagens omkostninger. Men hun slap for at betale erstatning til forældrene.
  6. Siden har Vejle Kommunes politikere valgt at sætte et foreløbigt punktum i sagen, indtil den undersøgelse, som denne artikel tager udgangspunkt i, blev offentliggjort.
  7. Den seneste uge har Vejle Amts Folkeblad afdækket, at tilsynet med institutionen ser ud til ikke at have afsløret de problemer, som til gengæld i massivt omfang blev beskrevet, da Vejle Kommune bestilte en ekstern undersøgelse af bostedet.

 

- Hvad skulle jeg sige? Jeg kunne også sige, at der var død tre ældre borgere på plejehjem de sidste tre dage. Jeg må prøve at skille tingene en smule fra hinanden. Skulle jeg give næring til konspirationsteorier omkring det? Det er bedre at få undersøgt først, og det synes jeg sådan set er rigtig fint, at politiet gør, siger han til avisen.

Kan du ikke forstå, at det kommer til at se mistænkeligt ud, at vi ikke får besked om dødsfaldet, selvom vi har talt sammen flere gange om netop Bifrost? 

- Jeg kan godt se, hvad du siger, og det får mig til at tænke: "Skal vi have en procedure om at sende pressemeddelelser ud, hver gang der sker sådan et dødsfald?", siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce