Annonce
Trekantområdet

Nyt domicil på vej: Computeren tænder automatisk, når de ansatte møder ind

Energikilder som lys, varme og klima styres automatisk i forhold til, hvor medarbejderne befinder sig i det nye domicil, og hvad de enkelte lokaler anvendes til. Skrivebords- og loftslamper farvestyres efter årstiderne. Om vinteren giver for eksempel en varm farvetemperatur et langt mere behageligt lys. Foto: Beckhoff Automation
Lyset i det nye domicil reguleres efter, hvor solen står på himlen og årstiderne, og computeren starter selv op, når medarbejderen går gennem hoveddøren. Domicilet bliver et slags levende showroom for virksomheden.

Kolding: Det nye domicil til Beckhoff Automatiom bliver mere intelligent end de fleste kontorbygninger. Virksomheden sælger blandt andet computere, komponenter, motorer og automationssoftware til industrien.

Den nye kontorbygning bliver velforsynet med Beckhoffs Automations egne løsninger inden for bygningsautomation og vil dermed fungere som et levende showroom for kunderne, hvor de kan se, hvordan man optimerer i forhold til blandt andet lys og varme.

Når medarbejderne stempler ind elektronisk om morgenen vil de opleve, at deres computer, printer og lys automatisk tændes. Systemet sikrer også, at intet unødvendigt udstyr står tændt natten over.

- Når du bygger et kontorhus, vil det traditionelt bestå af mange systemer. Der er et til varme, ventilation, persienner, adgangskontrol og alarmer. Her har vi bygget ét system. Det betyder, at huset bliver enormt intelligent. Når en medarbejder møder ind med sit nøglekort eller bliver scannet på fingerscanneren, så kan vi tænde blandt andet lyset på arbejdspladsen. Hvis det er en programmør, der møder ind, så kan vi gøre det sådan, at lyset kun tænder en smule på lageret, hvis han bare skal ud og hente noget, siger Michael Nielsen, der er administrerende direktør i Beckhoff Automation A/S.

Annonce

Beckhoff Automation

Beckhoff Automation er et privatejet tysk selskab ejet af Hans Beckhoff. Virksomheden sælger udstyr til 75 lande. Produktudvalget omfatter computere, komponenter og automationssoftware. I dag har det danske selskab adresse på Birkemose Allé og bygger nu et domicil med plads til 50 medarbejdere på Birkemose Allé. I dag er der knap 25 ansatte i Danmark.

Vokser fortsat

På taget bliver der opstillet en censor, der følger med i solens bevægelser.

- Dermed kan vi regulere persiennerne, og hvilke lamper der skal være tændt inden for. Det styrer også ventilationen, og det kan vi kun gøre fordi alle systemer er samlet, siger Michael Nielsen.

- Vi taler meget om, at vi skal have smarte byer, der udnytter infrastrukturen på en intelligent måde. Men vi kan også gøre bygningerne smartere, siger han.

I dag har virksomheden adresse på Birkemose Allé og flytter altså kun få hundrede meter, når den rykker ind i deres eget domicil på 1500 kvadratmeter, der står helt færdig i foråret næste år. Planen er, at virksomheden skal fortsætte med at vokse.

- Man lægger jo altid en strategi, og det er jo ikke altid den holder 100 procent. Men vi forventer, at vi inden for de næste par år vil være 35-40 ansatte, siger Michael Nielsen.

Virksomheden er vokset støt siden den privatejede, tyske virksomhed i 2004 etablerede sig i Danmark med to mand.

Central placering

Når virksomheden har valgt at placere domicilet i Kolding, hænger det blandt andet sammen med, at rigtig mange af kunderne bor på Fyn i Jylland og Fyn, og i forhold til rekruttering ligger Kolding godt.

- Der er forholdsvis kort afstand til Aarhus og Odense, hvor der bliver uddannet blandt andet ingeniører, som er nogle af dem, vi skal bruge. Kolding er ikke længere væk, end at vi kan få folk til at flytte, eller de kan køre frem og tilbage, siger Michael Nielsen.

- Vi er vokset ud af den bygning, vi lejede os ind i for seks år siden, og har nu nået en størrelse, hvor det giver mening at investere i mursten, siger Michael Nielsen, der er direktør i Beckhoff Automation.  Foto: Beckhoff Automation
Annonce
Forsiden netop nu
112

Heroin i Hampen og Herning

Annonce