Annonce
Vejle

Nyt ekstra job: Kommunale medarbejdere sørger for forsvarlig corona-afstand på legepladser

Foto: Mette Mørk
De holder øje med, at børn og forældre ikke kommer for nær på andre og er for mange på legepladserne. Samtidig er alle motionsredskaber i det fri lukket helt af.

Vejle: Normalt tilser de Vejle Kommunes parker og veje.

Det gør de fortsat. Men i denne tid har cirka to håndfulde af medarbejdere i teknik- og miljøafdelingen fået sig et ekstra job. De holder øje med, at børn og forældre ikke kommer for nær på andre og er for mange på legepladserne.

Siden onsdag 18. marts har det været ulovligt at forsamle sig mere end 10 personer på offentligt tilgængelige steder.

- På baggrund af det forbud startede vi lørdag, og de ansatte var også afsted søndag. Vi gør det så længe, at det giver mening i forhold til myndighedernes udmeldinger, siger økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektør Peter Karm.

Medarbejderne bliver i længere tid på de større legepladser og enten går eller kører til og fra de mindre for at holde opsyn.

De ansatte er vant til at være i bybilledet og indgå i dialog med vejlensere. Det er nyt, at samtalerne handler om coronavirus, men det kan de sagtens håndtere.

Peter Karm, økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektør i Vejle Kommune

Vant til dialog

Når de oplever, at borgerne kommer for tæt på hinanden, eller at der er for mange samlet på legepladsen, så løfter de en verbal og som udgangspunkt meget venlig pegefinger.

- De ansatte er vant til at være i bybilledet og indgå i dialog med vejlensere. Det er nyt, at samtalerne handler om coronavirus, men det kan de sagtens håndtere, mener Peter Karm.

Hvordan håndterer borgerne en anvisning fra kommunen?

- Jeg har endnu ikke fået tilbagemeldinger, men jeg tror faktisk, at langt de fleste i forvejen er gode til at holde afstand. I hvert fald lød seneste melding fra politiet, at det endnu ikke havde haft bødeblokken fremme, svarer direktøren.

Annonce

Lukket med bånd

Vejle Kommune har i øvrigt lukket alle motionsredskaber i det fri og legepladser med stålredskaber.

Årsagen er ifølge Peter Karm, at de kan holde på coronasmitte længe og op mod 48 timer.

- Dem har vi derfor pakket ind i rødhvide bånd, så ingen kan være i tvivl om, at de er lukket. Mens alle motionspladser er lukkede, er nogle legepladser stadig åbne. Vi har taget en vurdering af hver enkel, fortæller Peter Karm.

Nogle har ikke været mulige at spærre af, mens andre er bygget af træ, hvor virussen ifølge de officielle udmeldinger ikke sidder så længe.

Til gengæld er langt de fleste legepladser udstyret med et skilt, hvor der blandt andet står, at man skal holde god afstand til hinanden. Det gælder både i Vejle by og i centerbyerne som Børkop og Jelling.

Foto: Mette Mørk

Gyngestativer og ligende af stål er blevet spærret af med rødhvide bånd på de kommunale legepladser. Her ved Bredagerskolen i Jelling. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce