Annonce
Erhverv

Nyt erhvervseventyr i Give: Cannabis-fabrik skyder op på Dyrskuevej

Arbejdet med at gøre Dyrskuevej 9 byggeklar er allerede i fuld gang. Her skal der bygges 8000 kvadratmeter administration og produktion i fase 1 og 8000 kvadratmeter produktion i fase 2. Foto: Børge Larsen
Virksomhed har købt godt 40.000 kvadratmeter erhvervsjord på Dyrskuevej. Her skal der bygges faciliteter til administration og fabrikation af medicinsk cannabis.

Give: Maskiner og folk fra HPH Totalbyg er i fuld gang med at planere den 42.282 kvadratmeter store grund på Dyrskuevej 9 i Give.

Grunden er blevet solgt til virksomheden Medecan ApS, der ifølge CVR-registret allerede har adresse på Dyrskuevej 9.

Her skal der blandt andet fremstilles medicinsk cannabis.

Selskabets formål er at producere, forarbejde, handle med, importere og eksportere cannabisplanter til lægemiddelbrug og rekreativt brug og dermed beslægtet virksomhed. Folkene bag selskabet understreger, at navnet Medecan kun er foreløbigt.

- Vi er faktisk ikke så glade for at få det nuværende navn frem i forbindelse med omtale af vores nye domicil, for vi er i gang med at ændre navnet. Vi venter blot på, at papirarbejdet bliver færdigt hos advokaterne, siger selskabets administrerende direktør, Viktoria Petersen.

Det er ikke blot navneskiftet, selskabet venter på. Også den formelle byggetilladelse kigges der langt efter. Forberedelser såsom planering og andre forberedelser på grunden er i gang. Og så snart byggetilladelsen er på plads, går man i gang med fase 1.

Nyt navn på vej

15. juli 2019 er firmaet Sungrow Denmark ApS stiftet, og BSV Holding B.V. er registreret som ejer. Firmaet er stiftet som et anpartsselskab under branchen ”dyrkning af krydderiplanter, aromaplanter og lægeplanter”.
Viktoria Petersen er registreret som direktør for firmaet (dog ikke administrerende). Sungrow Denmark ApS er beliggende i Skive og har defineret følgende formål: Selskabets formål er at producere, forarbejde, handle med, importere og eksportere cannabisplanter til lægemiddelbrug og rekreativt brug og dermed beslægtet virksomhed. Det er BSV Holding BV, der har registreret stiftelsen af firmaet i CVR. Sergey Victorovich Berdnikov tiltrådte som reel ejer med 60 procent af virksomheden.

14. november 2019 BSV Holding B.V. fratrådte som legal ejer med 100 procent af virksomheden. Medecan Holding B.V. tiltrådte som legal ejer med 100 procent af virksomheden. Yuriy Vladimirovich Nakhodkin tiltrådte som reel ejer med 36 procent af virksomheden.

Marts 2020 Medecan ApS køber Dyrskuevej 9 i Give og vil etablere produktion af medicinsk cannabis. Selskabet er i gang med et navneskifte.

Lokal glæde

- I første omgang bygger vi 8000 kvadratmeter til produktion og administration. Næste fase kommer også til at omfatte bygning af 8000 kvadratmeter til fabrikation, siger Viktoria Petersen.

Hun er ikke den eneste, der glæder sig til at komme i gang med byggeriet. Hos Give Udviklingsråd kan man næsten ikke få armene ned.

- Det er forhåbentlig et et tegn på, at der nu endelig er gået hul på bylden, og at vi får gang i erhvervsområdet. Der er masser af jord til salg, så vi er meget glade for, at der nu endelig bliver bygget en ny produktionsvirksomhed , siger sekretær i Give Udviklingsråd Jørgen Lundsgaard.

Også fra politisk side er der glæde over at der nu skal bygges i erhvervsområdet.

- Jeg meget glad for denne nyhed. Det er en rigtig god situation, at vi her i Give har fået mulighed for at få et nyt firma til vores industriområde. Jeg håber og tror, at det vil styrke vores område og tilføre fornyet håb til fremtiden. Ikke mindst i denne corona-tid er det et meget vigtigt salg, siger formanden for kommunens tekniske udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Garnbutik lukker

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce