Annonce
Vejle

Nyt fitnesscenter i Vejle: Golf, cykling og fodbold

Der er gode træningsmuligheder i det nyåbnede Motus Fit på Damhaven. Det er Jakob Nees (tv) og Martin Lauridsen, der trækker i maskinerne. Foto: Lars Saugbjerg
Motus Fit er åbnet på Damhaven. Her står to erfarne fysioterapeuter, som elsker sport, klar til at løfte din træning til nye højder.

Vejle: Der er kælet for detaljerne i Vejles nye fitnesscenter, Motus Fit, der ligger på Damhaven 5D, lige ved siden af Silvan. Lyse og imødekommende træningslokaler, behandlerrum og et stort pause- og caféområde, hvor der blandt andet kan nydes friskbrygget kaffe.

Indehaverne, fysioterapeuterne Martin Lauridsen og Jakob Nees, står klar til at byde velkommen ved et åbent hus arrangement fredag den 8. november. De to herrer står også bag Golfklinik Danmark, der er et landsdækkende samarbejde og netværk af 42 golfklinikker med 70 certificerede golf-fysioterapeuter.

Lige nu har Jakob Nees og Martin Lauridsen dog rettet deres fulde opmærksomhed på at skabe det helt rigtige træningsmiljø for vejlenserne. Det nye hus for fysioterapi og fitness er ifølge stifterne det første af sin slags i Danmark. Golf, cykling og fodbold er fokusområderne.

Annonce

Motus Fit

Motus betyder bevægelse på latin.

Motus Fit holder åbent hus fredag den 8. november klokken 12 til 19. Alle er velkomne.

Dagens program (tilmelding er ikke nødvendig):

Cirkeltræning/Martin Lauridsen (15 min.) klokken 13, 14, 15, 16, 17 og 18.

Golf Fitness/Jakob Nees (15 min.) klokken 13.15, 15.15 og 17.15.

Zwift/Troels Vinther klokken 16.15 og 18.15.

Cykel Fitness/Troels Vinther klokken 14.15 og 17.30.

Fodbold Fitness/Torben Nielsen (15 min.) klokken 13.45, 15.45 og 18.

Sportsfysioterapi/Henrik Søndergaard (15 min.) klokken 14.30, 16.30 og 18.30

Personlig træning/Jakob Holst (15 min.) klokken 13.45, 14.45, 15.45 og 16.45.

Golftræning

Ugeavisens rundvisning begynder på p-pladsen, hvor der er gratis parkering. Lige inden for døren er der omklædningsfaciliteter - og cykelentusiasten, der er ankommet på en dyr cykel, har mulighed for at hænge den op på en dertil indrettet væg. Der er også en lille værktøjs- og pumpestation.

- I alt har vi cirka 600 kvadratmeter, fortæller Jakob Nees, og peger på et afgrænset område, der er indrettet til cirkeltræning, en skånsom og effektiv træningsmetode, der kan bruges af alle.

Motus Fit er i det hele taget for alle, uanset om man dyrker sport på højt plan, motionerer eller bare gerne vil i gang. Som nævnt koncentrerer fitnesscenteret sig især om træning inden for golf, cykling og fodbold.

Martin Lauridsen og Jakob Nees står for golf-delen.

- Det er det, vi har levet af de seneste 15 år. Som fysioterapeuter har vi været fysiske trænere for golflandsholdet. Og for fem år siden etablerede vi Golfklinik Danmark, fortæller Jakob Nees.

Med golf-fitness sørger fysioterapeuterne for, at alle vigtige, golf-relaterede muskler bliver trænet. Det samme bliver smidighed og balance.

- Vores rolle i Vejle bliver at komme i kontakt med den helt almindelige golfspiller.

Cykel- og fodboldtræning

En af de ansatte hos Motus Fit er den professionelle cykelrytter Troels Vinther, der kan hjælpe dig til at træde flere watt i pedalerne. Han kommer blandt andet til at præsentere Zwift, indendørs cykeltræning, hvor man via en virtuel platform kører cykelløb mod sine træningskammerater.

I en træningssal tager Martin Lauridsen fat en en lang elastik, svinger den rundt om kroppen og viser nogle øvelser, der gavner fodboldspillere. Øvelser, der blandt andet styrker acceleration og balance - og er med til at nedsætte risikoen for skader.

Ved åbent hus arrangementet kan alle interesserede stifte nærmere bekendtskab med de forskellige træningsmetoder. Fra cirkeltræning og Zwift til golf- og fodbold-fitness.

Konkurrencen i fitnessbranchen er til at få øje på. Der ligger mange centre i Vejle.

- Men vi kan noget andet. Vi putter faglighed ind i programmet, så der bliver et professionelt samspil mellem fysioterapi og træning. Vi har skabt en profil, som handler om sport, så her adskiller vi os fra de traditionelle træningscentre, lyder det fra Martin Lauridsen og Jakob Nees.

Træning med fokus på fodbold er en del af det nye fitnesscenter. Foto: Lars Saugbjerg
Café-området er indrettet midt i centeret. Her kan man nyde en friskbrygget kop kaffe. Foto: Lars Saugbjerg
Styrketræning er naturligvis også en del af Motus Fit. Foto: Lars Saugbjerg
Martin Lauridsen (tv) og Jakob Nees er fysioterapeuter - og stiftere af Vejles nye fitnesscenter Motus Fit. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Færre butikker og P-pladser nok: Her er de 11 ændringer til Posthusgrunden

Annonce