Annonce
Vejle

Nyt forslag fra SF: Ugler og falke skal bekæmpe rotterne i Vejle

Tårnfalke skal være med til at bekæmpe rotter i Vejle Kommune. De senere år er rotter blevet et tiltagende problem i størstedelen af landets kommuner. I Vejle Kommune har man modsat oplevet faldende antal anmeldelser, men kommunen tager fortsat problemet alvorligt. Politikerne har vedtaget den lovpligtige rottehandlingsplan for perioden 2019-2021. Arkivfoto

Politikerne i natur- og miljøudvalget har nikket ja til en ny handlingsplan for rotter. Lone Myrhøj (SF) ser gerne, at kommunen forsøger sig med natugler og tårnfalke over for skadedyrene.

Vejle: Rottehundene kan snart få selskab af "rotteugler" og "rottefalke" i bekæmpelsen af rotter i Vejle Kommune.

Det foreslår SF's gruppeformand i Vejle Byråd, Lone Myrhøj, og den idé blev positivt modtaget i natur- og miljøudvalget forleden.

- Det kaldes økologisk rottebekæmpelse, og det lyder meget smart, men det handler i bund og grund om at sætte nogle kasser op i byen, så ugler og falke kan flytte ind. På den måde kan vi også minimere brugen af gift, siger Lone Myrhøj, medlem af natur- og miljøudvalget.

Hun er blevet inspireret af Syddjurs Kommune, hvor politikerne har vedtaget at sætte fuglekasser op, så ugler og tårnfalke lettere kan yngle. Vejdirektoratet er også frem mod 2019 i gang med at teste, hvordan fuglekasser til rovfuglene på rastepladser virker mod rotter på rastepladser på Fyn og i Østjylland.

Hvis redekasserne er en succes, vil Vejdirektoratet udbrede dem til rastepladser i hele Danmark.

Redekasser

Lone Myrhøj mener, at forslaget skal supplere de andre tiltag mod rotter.

- Det er ikke noget, som redder Vejle Kommune fra rotter. Vi må nok sande, at vi måske aldrig slipper af med dem, men vi kan holde bestanden nede. Alt, hvad vi kan gøre for at minimere brugen af gift, det synes jeg, at vi skal tage i brug, siger Lone Myrhøj, som også fremhæver sidegevinsten ved, at redekasserne giver bedre ynglemuligheder for fuglene.

Formanden for natur- og miljøudvalget, Karl Erik Lund (DF), mener, at projektet med at opsætte fuglekasser i Vejle Kommune er en god idé.

- Jeg tror da, at det er noget, som vi skal arbejde videre med. Vi kunne måske få nogen, der er med i et beskæftigelsesprojekt til at lave redekasserne, siger Karl Erik Lund.

I forvaltningen arbejder man nu videre med det foreslåede tiltag.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce