Annonce
Vejle

Nyt forslag på banen: Politikere skændes fortsat om en græs-løsning på Vejle Stadion

Vejle Boldklub har accepteret en fremtidig husleje på 775.425 kroner for hjemmebanen på Vejle Stadion. Men tiden er ved at rinde ud, hvis stadion skal opgraderes i sommerpausen med en nyanlagt hybridbane, hvor naturgræs gøres langt mere slidstærkt ved at tilføre en lille mængde kunstfibre. Foto: Mette Mørk
Et nyt forslag er sendt på banen i Vejles "græs-gate". Politikerne kan ikke blive enige om, hvad det kræver at få bestilt et nyt græstæppe til Vejle Stadion.

Vejle: Den politiske strid, der skal skaffe Vejle Boldklub en ny og bedre hybridbane på Vejle Stadion, er for længst gået i ekstra spilletid.

Den politiske mudderkamp bringer mindelser om græstæppet på stadion i Nørreskoven tilbage i februar. Men den ser ikke ud til at blive færdigafviklet, så VB's superligaspillere kan løbe ind på et helt nyt græstæppe, når den nye superliga-sæson begynder til juli.

VB's direktør Henrik Tønder har i et brev til Vejle Kommune 7. maj meldt ud, at det er magtpåliggende for klubben, at den nye bane anlægges i sommerpausen, og det kan kun nås, hvis arbejdet sættes i gang i uge 21. Det er i denne uge.

Annonce

Den politiske diskussion går på VB's kommende husleje på et stadion med et forbedret lysanlæg og en bedre bane.

Forbedring skal afskrives

Situationen er den, at et byrådsflertal har sat fire punkter op, der skal opfyldes, for at kommunen kan bestille det nye græstæppe. Men borgmester Jens Ejner Christensen (V) møder nu ind til mandagens økonomiudvalgsmøde med et nyt forslag i sagen.

- Jeg prøver i denne meget politiske situation at tage de initiativer, der skal til for at få sagen til at lykkes, siger Jens Ejner Christensen.

Hans problem med byrådsbeslutningen, som Socialdemokratiet stod fadder til, er formuleringen om, at der skal "fastsættes en passende og ekstern godkendt afskrivningsprofil" for de forbedringer, kommunen finansierer.

- Hvem skal bestemme, hvad en passende afskrivningsprofil er, og hvilken proces er det, man ønsker? Skal vi have en chance for at nå at give VB en bedre bane, skal vi handle nu, siger borgmesteren.

Annonce

Tager penge fra kassen

Han er enig med det øvrige byråd om, at det er ok at finansiere udgiften til banen på knap tre millioner kroner via et kassetræk, og så foreslår han, at VB's leje i første omgang fastsættes til 775.425 kroner om året.


Hvis vi har fået at vide, at noget er lovligt, skal vi ikke skabe usikkerhed ved at sætte en ny proces i gang.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Den kommende husleje er udregnet efter den beregningsformel, som både kommunens jurister og siden et eksternt advokatfirma har sagt god for.

Derudover foreslår borgmesteren, at den genforhandlede lejekontrakt efterfølgende sendes til Det Kommunale Tilsyn, der skal give en vejledende vurdering af, om alle regler er fulgt.

Hvis VB er med på de vilkår, kan det nye græstæppe bestilles.

Annonce

Det vil tage en halv time

Men den konservative viceborgmester Dan Arnløv mener, at borgmesteren blot kan sætte en erhvervsmægler eller valuar til at vurdere markedslejen, så er sagen klar.

Han har i en mail onsdag rykket borgmesteren for at få ham til at sætte en mægler på sagen, hvilket advokatfirmaet Kromann Reumert anbefalede i udkastet til den endelige rapport om beregningsmodellen.

Det er socialdemokraternes spidskandidat, Martin Sikær, helt på linje med.

- Jeg kan ikke forstå, at borgmesteren ikke handler på den beslutning, der ligger. Det er hans lod. Jeg forestiller mig, at det ville tage en mægler eller valuar et sted mellem en halv time og tre kvarter at vurdere, hvad afskrivningsprofilen skal være. Det er en del af en lejekontrakt, at der er en afklaring af de ting, siger Martin Sikær.

Annonce

Det er håbløst håndværk

Han mener, at borgmesteren med sit forslag til økonomiudvalgsmødet nu blot forplumrer græs-sagen yderligere.


Det vigtige for mig er, at VB kender sin fremtidige husleje.

Martin Sikær (S), gruppeformand


- Det er håbløst politisk håndværk, og sagen ender der, hvor den ikke skal ende, nemlig i spørgsmålet om, hvem der vil VB mest. Vi vil alle VB det godt, og hele byrådet er enig i, at den brugte formel til huslejeberegningen er ok. Økonomiudvalget kan ikke tilsidesætte en byrådsbeslutning, og hvorfor bestiller borgmesteren ikke det græs? spørger socialdemokraten.

Jens Ejner Christensen mener dog ikke, at det blot er løsningen at sætte en valuar eller mægler på sagen.

Annonce

Har brugt penge på advokat

- En mæglervurdering er ikke en del af byrådsbeslutningen, og hvorfor starte en ny proces og skabe ny usikkerhed, når vores egne jurister har sagt god for det? Vi har brugt 50.000 til 75.000 kroner på et advokatfirma, der siger det samme. Hvorfor så også bruge penge på en mægler? spørger Jens Ejner Christensen.

Han mener heller ikke, at en vurdering af markedslejen bidrager med brugbar information.

- Hvad skal vi med en mægler, når der ikke er tale om et almindeligt erhvervslejemål? Der er kun én lejer og én udlejer, og jeg tror ikke, vi kan leje stadion ud til andre end VB. Derfor er der ikke et marked, og så er det stort set håbløst at fastsætte en markedsleje, siger borgmesteren.

Annonce
Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Avisen skifter ud på øverste chefstol: Ny chefredaktør er klar til at kæmpe for læserne

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Alarm 112 For abonnenter

Sønderjyde må bøde for at stikke sin penis igennem et hul i toiletbås

Erhverv

Fakta går på indkøb: Gør klar til at udvide Vejle-butik

Annonce