Annonce
Fredericia

Kommunen har lyttet til kritik: Plads til flere fugle, kyllinger og dueunger

Et nyt forslag om hold at fugle og fjerkræ i byen er på plads. Arkivfoto
Der bliver plads til flere fugle, kyllinger og dyreunger i dyrehold. Sådan lyder det i et nyt forslag, som politikerne skal tage stilling til.
Annonce

Fredericia: Flere dyreejere og foreninger protesterede, da der i september kom et nyt forslag til et regulativ for fugle og fjerkræ i byen. Det indeholdt et fast loft på ti fugle og fjerkræ i et dyrehold.

Nu har Teknik og Miljø fremlagt et nyt forslag til et regulativ, oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg er optaget af at finde en rimelig balance, som både naboer og dyreejere kan trives i. Vi har haft en rigtig god høringsproces, hvor 12 foreninger og borgere har leveret input. Så nu tager vi en grundt politisk drøftelse af, hvor grænsen bør gå, når man bor i byen, udtaler Christian Bro (S), formand for miljø- og teknikudvalget.

I det nye forslag er der blevet plads til flere fugle, kyllinger og dueunger. Forslaget om et fast loft på ti fugle og fjerkræ i dyrehold er ændret. Nu er der kun loft på antallet af høns og duer.

- Dermed omfatter begrænsningen ikke længere fugle i udendørs voliere, der sagtens kan være mange, uden at de høres. Teknik & Miljø foreslår desuden, at man foruden de 10 voksne høns og duer må have 10 kyllinger og dueunger, da de små dyr sjældent udgør en gene for naboerne, skriver Fredericia Kommune i pressemeddelelsen.

Der skal være plads til alle, og derfor ønsker vi at lande på en model, der både giver plads til borgere med dyr i haven og deres naboer.

John Nyborg (S), næstformand, miljø- og teknikudvalget

Annonce

Det er der fortsat forbud imod

Ifølge forslaget skal der stadig være forbud mod galende haner, støjende parakitter, papegøjer og fugle, ænder, gæs og fasaner.

Ønsker en borger at holde disse dyr alligevel, skal der søges tilladelse hos Teknik & Miljø, hvor man skal gøre rede for, at dyrene ikke generer naboerne. Desuden vil Teknik & Miljø spørge naboerne, inden der eventuelt gives dispensation.

Det reviderede forslag er på miljø- og teknikudvalgets dagsorden onsdag 6. november, og den endelige beslutning træffes i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce