Annonce
Vejle

Nyt herberg skal ligge, så det ikke generer naboer eller udstiller de hjemløse... Men hvor?

- Vi skal da rubbe neglene. Det er ingen hemmelighed, indrømmer Lene Fibæk-Jensen. Hun er leder af Vejle Krisecenter og snart også byens nye herberg. Arkivfoto: Mette Mørk

Om bare fire måneder åbner Vejles nye herberg. Derfor leder man i øjeblikket efter den rette adresse samt de rigtige medarbejdere og frivillige.

Vejle: 1. marts 2018 åbner det nye herberg.

Vejle Krisecenter har lige akkurat fire måneder til at komme på plads. Men det stresser nu ikke leder Lene Fibæk-Jensen, der skal stå i spidsen for det nye tilbud.

- Vi skal da rubbe neglene. Det er ingen hemmelighed. Men jeg er fortrøstningsfuld, og vi skal nok falde på plads inden, siger hun.

Nyheden om, at Vejle Kommunes hjemløse får et nyt sted, kom i sidste uge.

Forinden havde voksenudvalget lagt opgaven ud til byens organisationer, og fem bød ind. Krisecentret fik den og skal drive herberget for årligt 2,8 millioner kroner - derudover er der afsat 300.000 kroner til etablering.

Annonce

Der er mange ting at overveje. Vi vil ikke genere naboer og har samtidig et ønske om at beskytte og ikke udstille de hjemløse.

 

Vil ikke udstille de hjemløse

Politikerne besluttede mandag, at værestedet i forbindelse med herberget skal holde åbent i weekenden. Ellers er der endnu mange løse ender. Man har for eksempel ikke fundet den rigtige beliggenhed endnu.

- Vi leder med lys og lygte. Der er mange ting at overveje. Vi vil ikke genere naboer og har samtidig et ønske om at beskytte og ikke udstille de hjemløse. Valget falder aldrig på Dæmningen, fortæller Lene Fibæk-Jensen.

Krisecentret og herberget får fælles ledelse, men ellers vil det være adskilte størrelser med hver sine ansatte og frivillige.

- Vi må i sjældne tilfælde sige nej til en kvinde på krisecentret, fordi vi for eksempel ikke kan håndtere hendes misbrug. Så skal det ikke være de samme medarbejdere, der senere tager imod hende på herberget, forklarer lederen.

Et hus fuld af ressourcer

Lene Fibæk-Jensen skal finde tre-fire ansatte og i hvert fald 20 frivillige, der blandt andet skal oplæres af de frivillige på krisecentret. Ifølge lederen er man i det hele taget begavet med dygtige folk.

Derfor forstår hun heller ikke, at nogen har givet udtryk for en vis undren over valget af aktør.

- Vi er et hus fuld af ressourcer. Det kan godt være, at vi ikke er vant til at arbejde med hjemløse. Til gengæld har vi masser af erfaring med at se det enkelte menneske og støtte det i en meget sårbar position i at nå et bedre sted hen, siger hun.

Herberget får op mod otte senge og holder åbent fra klokken 22 til 8. Værestedet mellem 16 og 22.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Er du træt af private p-vagter? Kommunens p-vagter har venlige postkort med i tasken

Annonce