Annonce
Børkop

Nyt i Vejle Kommune: Her går man efter at bliver det første sted med en autocamperplads

Autocampere er huse på hjul. Og der arbejdes på, at de kan raste i Skærup. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
I Skærup arbejdes der på at få en overnatningsplads til autocampere. Den skal ligge der, hvor byen i dag fejrer fælles sankthans.

Skærup: En plads, hvor autocampingvogne kan trille ind til en overnatning ved en bæk, en tennisbane og for den sags skyld en flok jaguarer og aber nær ved.

Det kan blive muligt i Skærup. I al fald er arbejdsgruppen bag Skærup Lege- & Aktivitetspark i gang med at søge om tilladelse til at etablere en lille autocamperplads.

- Det vil, så vidt jeg ved, være det første sted i Vejle Kommune, hvor der er sådan en plads, siger Ivan Bloch Sørensen fra arbejdsgruppen.

Hvis alle tilladelser går igennem, og politikerne siger ja til projektet, er det tanken, at der vil være en plads til autocamperne på det område, hvor der i dag afbrændes sankthansbål. Pladsen bruges dog kun denne ene dag om året, og bålet skal flyttes til et andet sted.

- Vi søger om at få lavet en plads til tre, måske fire, autocampere. Det vil være en ekstra ting, som vi kan tilbyde her i Skærup, og tanken er, at der vil komme lidt ekstra turister forbi til dette smukke område. Og det vil skabe ekstra liv til byen og også komme Skærup Zoo til gode, siger Svend Otto Christensen.


Tanken er, at der vil komme lidt ekstra turister forbi til dette smukke område. Og det vil skabe ekstra liv til byen og også komme Skærup Zoo til gode.

Svend Otto Christensen


Han er formand for Skærup Borgerforening og medlem af arbejdsgruppen.

Annonce

Vand og strøm?

Lige nu er arbejdsgruppen ved at se på, hvordan sådan en autocamperplads skal se ud, og hvad der skal være på pladsen. Der er i forvejen nogle gode faciliteter i form af Foreningernes hus, hvor der er toiletfaciliteter. Men hvad med at kunne tappe vand? Og få strøm?

- Det er sådanne ting, vi sidder og kigger nærmere på nu her. Uanset, hvordan det end bliver, er der mange tilladelser, som skal gives, så vi er ikke i mål endnu. Men det tror vi på, det nok skal komme, og når først tilladelserne er på plads, kan der rykkes hurtigt, siger Svend Otto Christensen og Ivan Bloch Sørensen.

Hvornår de første autocampere i så fald kan parkere på pladsen i Skærup er endnu usikkert, men forhåbningen er, at det kan ske allerede i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce