Annonce
Billund

Nyt idrætstilbud på vej til overvægtige børn: Det skal være sjovt at bevæge sig

Sund mad, motion og mindre skærmtid. Det er nogle af de ting, som børnene og deres familier får hjælp til i vægtklinikken. Her er det børn i Esbjerg, der har lavet sund mad i efterårsferien. Arkivfoto: Chresten Bergh
I foråret 2018 blev vægtklinikken til børn med overvægtsproblemer og deres familier etableret. Nu er der tilbud om motion på vej i både Grindsted og Billund.

Billund Kommune: Et nyt motionstilbud til børn og unge er på vej til Billund og Grindsted. Det er DGI's Jump4Fun for børn og unge i alderen 6-16 år - og det er ikke kun for dem, der i forvejen er tilknyttet vægtklinikken.

Formand for børn- og kulturudvalget, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), hilser muligheden velkommen:

- Det er et problem, der bliver mere og mere udbredt i vores samfund både blandt børn og unge og hos alle andre, så jeg ser det som et vigtigt tilbud at have, siger hun.

Jump4Funs formål er at skabe et frirum for de børn og unge, som deltager og få dem til at glæde sig over at bevæge sig. Målet er, at børnene på længere sigt får mod til at deltage i idrætsforeningernes øvrige tilbud, som de ekstra kilo på kroppen kan have bremset dem i.

- Jeg tror, det er særligt vigtigt, at der er et tilbud rettet direkte til børn med overvægt, for de har den fornødne indsigt og viden i målgruppen og til at gøre det sjovt. Når man griner og hygger sig med noget, er det nemmere at blive ved, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Annonce

Jump4Fun

Været i gang siden 2013 på initiativ fra PhD og børnelæge Birgitte Johanne Schmidt, overvægtsambulatoriet i Nordsjællands hospital, Hillerød.

Det er et partnerskab med Julemærkefonden, overvægtsambulatorier, foreninger og kommuner og har gennem tiden være støttet af bl.a. Trygfonden, SUM og Knud Højgaards Fond og Ole Kirks Fond.

Jump4Fun tager fat i mange forskellige aktiviteter såsom svømning, gymnastik, volleyball, natur og leg og bevægelse.

Mange familier i vægtklinik

Holdet kører på almindelige foreningsvilkår, og det anbefales, at det koster 400 kroner i kontingent per deltager per år. Det vil blive muligt at søge kontingentstøtte til deltagelse i Jump4Fun gennem projektet ”Plads til alle”.

DGI Sydvest har modtaget fondsmidler fra Ole Kirk’s Fond til at udrulle tiltaget i Sydvestjylland. Det gør kommunens deltagelse i tilbuddet gratis det første år, mens det de efterfølgende to år koster 89.000 kroner. Det er ifølge børneudvalgets dagsorden et krav, at der skrives kontrakt for en treårig periode.

- Vi vil helt sikkert se på tilbuddet efter 9-10 måneder. Der er rigtig god læring i det for os, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Vægtklinikken i Grindsted havde eksisteret i et år i marts, og i den periode har 54 børn og deres familier fået hjælp ifølge leder af PPS, Maria Sloth Christensen.

Børneudvalget har oprindeligt bevilget midler svarende til en kapacitet på 64 børn og familier i Vægtklinikken, hvilket nu nedjusteres til 47 familier om året.

- En del familier har ventet på, at vi fik startet tilbuddet op her i Grindsted. Derfor har vi haft mange forløb det første år. Jeg tror, at antallet på sigt bliver lidt færre, siger Maria Sloth Christensen, der ikke kan udelukke en venteliste i perioder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce