Annonce
Navne

Nyt job i Velas: Han er blevet ansat til at give landmændene en hånd med klimaet

Jeppe Albrektsen skal hjælpe landmænd med at mindske deres klimabelastning. Foto: Velas
Rådgivningsvirksomheden Velas har ansat Jeppe Albrektsen til at arbejde for klimaforbedrende tiltag på landbrugsbedrifter landet over.

Ansættelse: Velas har for første gang ansat en klimarådgiver, der udelukkende skal arbejde med klimaforbedrende tiltag på landbrugsbedrifter landet over, fortæller landbrugsrådgivnings-virksomheden i en pressemeddelelse. Den nye mand på jobbet er Jeppe Albrektsen.

Han både informere om og implementere klimaforbedrende tiltag, som de danske landmænd kan få gavn af ude på bedrifterne.

Derudover skal han koordinere indsatserne med Velas' klimateam, der består af fagspecialister inden for alle driftsgrene.

Annonce

"Velas har en klar mission om at blive den førende rådgivningsvirksomhed inden for klimarådgivning, og ansættelsen af Jeppe Albrektsen er et naturligt skridt i den retning", skriver Horsens-virksomheden i pressemeddelelsen

Klimakatalog: Her er 20 konkrete tiltag

En del af Jeppe Albrektsens rådgivning vil tage afsæt i et nyt klimakatalog med 20 konkrete tiltag, som Velas har udarbejdet. Tiltagene kan føres ud i livet ude på de enkelte bedrifter og går lige fra overdækning af gyllebeholdere til optimering af fodersammensætning og arbejdsrutiner.

Nogle tiltag kan kun sættes i søen hos eksempelvis svine- eller mælkeproducenter, mens andre kan iværksættes uanset driftsgren.

Fælles for de 20 tiltag er, at de stort set alle sammen både giver en klimamæssig gevinst og et direkte afkast på landmandens bundlinje.

Annonce

Behov for nye løsninger

Ifølge den nye klimaaftal skal landbruget reducere sin udledning med 55-65 procent i forhold til 1990. Det svarer til, at landbruget fortsat skal reducere sin udledning med et sted mellem 6,1 og 8 millioner ton CO2.

- Der er lang vej til målet, men man kan nå et godt stykke med virkemidler, der allerede eksisterer. Det svære bliver dog at implementere det hele. Så der er også behov for andre, stadig ukendte løsninger. Det vigtigste er, at vi har en dialog om det, og at vi på en ordentlig måde fortæller landmanden, hvordan han kan optimere, så det også er til gavn for klimaet, siger Jeppe Albrektsen.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

VEJLE

Rosborg-fest endte i maste elever og afblæst Lord Siva-koncert: 'Jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger'

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Annonce