Annonce
112

Nyt jordskred: Kirkeskrænt endte i Mølholm-families have

Mølholm Kirke og kirkegården ligger oven for Banevang. Det er kirkens jord, der nu er endt nede i en families have, da en del af skrænten ned mod parcelhusene på Banevang skred ud mandag morgen. Foto: Google Maps
Omkring 80 kubikmeter jord og træer fra skråning endte mandag morgen i en have på Banevang.
Annonce

Mølholm: Vejle-egnen har været ramt af flere jordskred i foråret, hvor det har regnet meget.

Regnen er dog stilnet af de seneste uger. Alligevel skete der mandag et nyt jordskred på en af de mange vejlensiske skråninger.

Denne gang gik det ud over en af haverne på Banevang i Mølholm, hvor familien - ifølge indsatsleder ved TrekantBrand Jan Lehmann - stod og så på, at en stor portion af skovskrænten skred ned i haven.

- Der er tale om cirka 80 kubikmeter jord, der nu ligger i familiens have. Det er både jord, træer og anden beplantning, som har skubbet til et legehus og en trampolin, og nu ligger jorden halvanden meter fra garagen og otte meter fra huset, hvor afstanden til skrænten normalt er 20 meter, fortæller Jan Lehmann.

Annonce

Kirken skal undersøge skrænten

Ingen kom til skade ved jordskreddet, men brandvæsenet har informeret alle husejerne neden for skrænten langs Banevang, at de ikke skal færdes i deres haver den kommende tid.

- Skovskrænten er en del af Mølholm Kirkes jord, og vi har pålagt kirken at undersøge, hvor stabil skrænten er. Den er meget våd, selvom det ikke har regnet ret meget den senere tid, fortæller Jan Lehmann.

Familien kontaktede det lokale beredskab klokken 8.44, og da var jordskreddet sket cirka 20 minutter tidligere.

- En nabo har fortalt, at noget lignende er sket på Banevang tidligere, men det ligger mange år tilbage, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce