Annonce
Vejle

Nyt klimatiltag fra lokalt hotel: Haraldskær måler madspild på folkemøde

Kari Brandsgård er direktør for Haraldskær Sinatur Hotel og Konference, som er blandt leverandørerne af mad til folkemædet på Bornholm. Hun er også med i to debatter om miljøindsatsen i hotelbranchen under folkemødet. Foto: Haraldskær
Hotellet på Haraldskær og resten af Sinatur-kæden markerer sig på det kommende folkemøde ved at sætte fokus på madspild og ved at holde flere debatter om bæredygtighed i hotel- og restaurationsbranchen.

Skibet: - Vi vil høres og have indflydelse.

Så kort er begrundelsen, når man spørger hoteldirektør Kari Brandsgård fra Haraldskær om, hvorfor hun deltager i flere debatter på folkemødet i Allinge på Bornholm de kommende dage.

Allerede sidste år var Haraldskær Sinatur Hotel og Konference med til at levere mad til folkemødet. I år gør hotellet sig bemærket med et nyt tiltag: "Hvordan kan man sørge for at minimere madspild, når over 100.000 mennesker mødes?"

Med verdensmålene som ramme er Sinatur Hotel gået sammen med eSmiley om at sætte fokus på verdensmål 12, delmål 3, der handler om at nedbringe madspild. Helt konkret vil Sinatur Hotel i samarbejde med eSmiley veje og registrere madspild digitalt i Sinaturs Mad og Mødested og åbent fremvise tallene på storskærm.

- Hvis vi skal forebygge madspild ved store events i fremtiden i er det nødvendigt, at vi bliver klogere på, præcist hvor meget vi smider ud i hele branchen. Dét, vi måler på, kan vi gøre noget ved,” siger Kari Brandsgård fra Sinatur og fortæller, at Sinaturkæden gerne vil kalde sig 100 procent affaldsfri inden 2030.

Hvis vi skal forebygge madspild ved store events i fremtiden i er det nødvendigt, at vi bliver klogere på, præcist hvor meget vi smider ud i hele branchen. Dét, vi måler på, kan vi gøre noget ved.

Kari Brandsgård

Pas på planeten

Et andet spørgsmål, som hotelkæden vil sætte fokus på, lyder: "Hvordan passer vi bedre på vores planet?" Derfor har Sinatur i sit telt "Mad og Mødestedet" arrangeret flere debatter. Her vil man kunne møde blandt andre Kari Brandsgård som paneldeltager i flere af samtalerne. Det sker på baggrund af, at Sinatur-kæden arbejder med forskellige bæredygtige tiltag, der skal være med til at skabe en hotel- og konferenceoplevelse, "som naturen ville elske", som hun formulerer det.

"Let på klimaaftrykket, tak" hedder den første, hvor indsatsen i professionelle køkkener er emnet. Man spørger, om den økologiske produktion er god for klimaet, og hvordan man kan komme videre.

"En verden uden affald - hvem tager skraldet?" er den anden debat, som Kari Brandsgård er med i. Her tales blandt andet om at gøre bunken af affald og brugt emballage fra spisestederne mindre. Her giver affaldshelte fra branchen gode råd fra sig og der spørges, hvem der vil tage ansvar for en bæredygtig affaldssortering og genanvendelse af emballage.

Endelig er der en debat med titlen: "Bæredygtige, økologiske køkkener i fremtiden - hvad gør vi?". Den handler blandt andet om rekruttering af fremtidens kokke med økologisk viden.

Haraldskær på Folkemødet

Folkemødet har været holdt midt i juni siden 2011 i Allinge på Bornholm. Fra starten var det arrangeret i et samarbejde mellem Bornholms Regionskommune samt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, men fra efteråret 2016 af en forening.

Alle, der opfylder visse krav om ikke at være i konflikt med loven, anstødelige osv., kan holde arrangementer, debatter eller andet på mødet.

I 2011 var der 250 arrangementer og 10.000 deltagere. Allerede i 2016 passerede deltagertallet 100.000 og antallet af arrangementer var i 2017 omkring 3000 arrangementer.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce