Annonce
VEJLE

Nyt Kulturhus Vejle: Venstre er mere tålmodigt end flertallet

På årets noget nær varmeste dag i 2020 foreslog Venstre-politikerne Per Olesen (til venstre) og Lars Schmidt en skøjtehal ved DGI Huset. Venstre har stemt for budgettet, hvor aftalen er, at Vejle Bibliotek ikke flyttes. Men Lars Schmidt har igen talt om en placering i midtbyen. "Jeg er nok mere tålmodig end flertallet," siger han. Arkivfoto: Leif Baun
Selv om et flertal uden om Venstre vil fastholde Vejle Biblioteks nuværende adresse, så har Venstre ikke sluppet ideen om at få det nye kulturhus ind i midtbyen.

Vejle: - Jeg respekterer flertallet, men jeg mener ikke, det betyde, at der er udtaleforbud.

Det siger Venstres nye gruppeformand i Vejle Byråd, Lars Schmidt.

Ordene gælder byrådsflertallets beslutning om, at Vejle Bibliotek skal fornyes på dets nuværende placering.

Annonce

Han har omtalt sagen i et læserbrev for nylig, og det tager hans byrådskolleger ham noget ilde op. Her er det pågældende afsnit af læserbrevet:

"For et år siden lancerede jeg sammen med min gode byrådskollega Per Olesen forslaget om, at vores nye bibliotek og kulturhus burde placeres i midtbyen. Et nyt kultursted tæt på gågaden, som vil understøtte den midtbystrategi, som har gjort Vejle midtby til en succes og en af landets bedste handelsbyer.

For verden ændrer sig. Vejles butikker udfordres af stigende nethandel. Derfor skal vi politisk gøre alt, hvad vi kan, for at midtbyen bevarer sin attraktivitet med nye kulturelle oplevelser, krydret med handel og cafeliv.

I midtbyen skal vi mærke byens puls! Derfor er det beklageligt, at et byrådsflertal med S i spidsen hellere vil fastholde et nyt bibliotek i idrætsområdet ved DGI langt fra gågadenettet.

Det er idrætten, vi skal udvikle ved DGI.

Jeg ser meget mere perspektiv i at arbejde for en skøjtehal ved DGI end et nyt kulturhus. Det handler om visioner og ambitioner."


Venstre synes vældig godt om kulturhus-ideen, men vi vil også gerne støtte midtbyen. Jeg er nok mere tålmodig end flertallet. Jeg har tid til at vente på den rigtige mulighed.

Lars Schmidt, gruppeformand for Venstre


Nogle siger, at biblioteket ligger rigtigt på campus midt i et uddannelsesområde?

-Det kan godt være at Vejle Teknisk Gymnasium og Rødkilde i østbyen ser anderledes på det. Man skal skifte bus for at komme fra midtbyen til biblioteket nu, siger Lars Schmidt.

Hvis kulturhuset skal være til glæde uden for Vejle by, så må man forvente mere trafik. Hvad med parkeringsmuligheder?

- Vi udbygger hele tiden til trafik, og der kommer et nyt p-hus. Hvis vi vil have liv, så følger der også trafik med. Man kan ikke sige, at man kun må komme til midtbyen på én måde. Alle slags trafikanter er lige velkomne.

Hvorfor er det mere visionært at bygge en skøjtehal end et kulturhus ved DGI Huset?

- Det er idrætten, vi skal holde sammen ved DGI Huset. Det er på langt sigt, jeg tænker skøjtehal. Men det er en ekstra aktivitet i paletten, der appellerer til nogle, vi måske ikke har fat i nu, og det flugter med kommunens "Bevæg dig for livet"-strategi.

Hvorfor skriver du sådan et læserbrev, når der er en politisk beslutning om noget andet i byrådet?

- Hvis den politiske vilje er der, kan alt lade sig gøre, og det kan være både før og efter et valg. Hvis der kommer nye oplysninger eller muligheder frem fra de mange developere, der arbejder i Vejle, så kan man må ske få mere ud af investeringen i et nyt bibliotek.

Er Venstre ude på at forhale biblioteksfornyelsen?

- Nej, det vil jeg gerne afkræfte. Venstre synes vældig godt om kulturhus-ideen, men vi vil også gerne støtte midtbyen. Jeg er nok mere tålmodig end flertallet. Jeg har tid til at vente på den rigtige mulighed, svarer Lars Schmidt.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce