Annonce
VEJLE

Nyt Kulturhus Vejle: Venstre er mere tålmodigt end flertallet

På årets noget nær varmeste dag i 2020 foreslog Venstre-politikerne Per Olesen (til venstre) og Lars Schmidt en skøjtehal ved DGI Huset. Venstre har stemt for budgettet, hvor aftalen er, at Vejle Bibliotek ikke flyttes. Men Lars Schmidt har igen talt om en placering i midtbyen. "Jeg er nok mere tålmodig end flertallet," siger han. Arkivfoto: Leif Baun
Selv om et flertal uden om Venstre vil fastholde Vejle Biblioteks nuværende adresse, så har Venstre ikke sluppet ideen om at få det nye kulturhus ind i midtbyen.

Vejle: - Jeg respekterer flertallet, men jeg mener ikke, det betyde, at der er udtaleforbud.

Det siger Venstres nye gruppeformand i Vejle Byråd, Lars Schmidt.

Ordene gælder byrådsflertallets beslutning om, at Vejle Bibliotek skal fornyes på dets nuværende placering.

Han har omtalt sagen i et læserbrev for nylig, og det tager hans byrådskolleger ham noget ilde op. Her er det pågældende afsnit af læserbrevet:

"For et år siden lancerede jeg sammen med min gode byrådskollega Per Olesen forslaget om, at vores nye bibliotek og kulturhus burde placeres i midtbyen. Et nyt kultursted tæt på gågaden, som vil understøtte den midtbystrategi, som har gjort Vejle midtby til en succes og en af landets bedste handelsbyer.

For verden ændrer sig. Vejles butikker udfordres af stigende nethandel. Derfor skal vi politisk gøre alt, hvad vi kan, for at midtbyen bevarer sin attraktivitet med nye kulturelle oplevelser, krydret med handel og cafeliv.

I midtbyen skal vi mærke byens puls! Derfor er det beklageligt, at et byrådsflertal med S i spidsen hellere vil fastholde et nyt bibliotek i idrætsområdet ved DGI langt fra gågadenettet.

Det er idrætten, vi skal udvikle ved DGI.

Jeg ser meget mere perspektiv i at arbejde for en skøjtehal ved DGI end et nyt kulturhus. Det handler om visioner og ambitioner."


Venstre synes vældig godt om kulturhus-ideen, men vi vil også gerne støtte midtbyen. Jeg er nok mere tålmodig end flertallet. Jeg har tid til at vente på den rigtige mulighed.

Lars Schmidt, gruppeformand for Venstre


Nogle siger, at biblioteket ligger rigtigt på campus midt i et uddannelsesområde?

-Det kan godt være at Vejle Teknisk Gymnasium og Rødkilde i østbyen ser anderledes på det. Man skal skifte bus for at komme fra midtbyen til biblioteket nu, siger Lars Schmidt.

Hvis kulturhuset skal være til glæde uden for Vejle by, så må man forvente mere trafik. Hvad med parkeringsmuligheder?

- Vi udbygger hele tiden til trafik, og der kommer et nyt p-hus. Hvis vi vil have liv, så følger der også trafik med. Man kan ikke sige, at man kun må komme til midtbyen på én måde. Alle slags trafikanter er lige velkomne.

Hvorfor er det mere visionært at bygge en skøjtehal end et kulturhus ved DGI Huset?

- Det er idrætten, vi skal holde sammen ved DGI Huset. Det er på langt sigt, jeg tænker skøjtehal. Men det er en ekstra aktivitet i paletten, der appellerer til nogle, vi måske ikke har fat i nu, og det flugter med kommunens "Bevæg dig for livet"-strategi.

Hvorfor skriver du sådan et læserbrev, når der er en politisk beslutning om noget andet i byrådet?

- Hvis den politiske vilje er der, kan alt lade sig gøre, og det kan være både før og efter et valg. Hvis der kommer nye oplysninger eller muligheder frem fra de mange developere, der arbejder i Vejle, så kan man må ske få mere ud af investeringen i et nyt bibliotek.

Er Venstre ude på at forhale biblioteksfornyelsen?

- Nej, det vil jeg gerne afkræfte. Venstre synes vældig godt om kulturhus-ideen, men vi vil også gerne støtte midtbyen. Jeg er nok mere tålmodig end flertallet. Jeg har tid til at vente på den rigtige mulighed, svarer Lars Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce