x
Annonce
Kultur

Nyt lægehus bliver over dobbelt så stort som det gamle

De fire læger Louise Løjborg, Kirstine Johansen, Cathrine Rasmussen og Rasmus Knudsen glæder sig til at kunne flytte ind i den nye lægepraksis. Foto: Mette Mørk
Lægerne i Jelling glæder sig mere og mere til at flytte ind i et nyt og moderne lægehus på Sydkrogen. Torsdag var der rejsegilde på projektet.

Jelling: Med en størrelse på 581 kvadratmeter bliver der god plads til læger og patienter i byens nye lægepraksis.

I marts 2019 startede byggeriet, og i marts 2020 forventer lægerne Louise Løjborg, Kirstine Johansen, Cathrine Rasmussen og Rasmus Knudsen at byde velkommen på Sydkrogen.

- Vi glæder os til at få mere plads og mere mentalt overskud, fordi vi lige nu ikke kan undgå at gå på kompromis med nogle ting i de nuværende rammer i Vestergade, fortæller Kirstine Johansen, som også ser frem til større faciliteter for personalet.

Det nuværende lægehus i Vestergade fylder 220 kvadratmeter og har tre konsultationsrum. I den nye bygning er der op til otte konsultationsrum.

- Vi hører også fra mange af patienterne, at de glæder sig. I det nye hus kan de nemmere gå rundt uden at blive konfronteret af så mange andre, fordi vi får så meget plads, forklarer Louise Løjborg.

Annonce

Samtidig med at der kommer meget dagslys ind i huset, har vi sikret os, at der diskretion for patienterne, så de ikke kan ses udefra, når de er inde til konsultation hos lægen.

Hans Jørgen Vesthardt, sagsarkitekt hos GPP Arkitekter

En filmisk oplevelse

Rådgivere på projektet er GPP Arkitekter og Tri-Consult, mens hovedentreprenør er Penta Byg. Sidstnævnte har også stået for at bygge Menighedshuset, der er nabo til lægehuset på Sydkrogen.

- Borgerne i Jelling skal være glade for det nye lægehus. I en tid med lægemangel er det skønt at se, hvordan der her i Jelling er fire unge læger, der skaber en helt ny og moderne praksis, siger Søren Madsen, direktør i GPP Arkitekter.

Da lægehuset ligger i svinget som noget af det første på højre hånd, når man kører ind i Jelling via Grangaardvej, har der været tænkt meget over husets fremtoning.

- Bygningen har en savtakket form, og vi håber at give forbipasserende en nærmest filmisk oplevelse med den levende facade. Samtidig med at der kommer meget dagslys ind i huset, har vi sikret os, at der er diskretion for patienterne, så de ikke kan ses udefra, når de er inde til konsultation hos lægen, lyder det fra sagsarkitekt Hans Jørgen Vesthardt.

Udover de fire læger er der seks ansatte i lægehuset. Når de flytter ind på Sydkrogen, er det planen også at have en uddannelseslæge tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Derfor startede Pers børnehjemsliv en juleaften: Hans forældre lå i druk, og plejefamilien var intet værd

Annonce