Annonce
Kommentar

Nyt liv i gammelt bageri: Hygge og aktiviteter rykker ind

Det gamle bageri står lige nu tomt. Men hvis alt går efter planen, kommer bygningen til at summe af aktiviteter og hygge fra starten af november. Foto: Børge Larsen
Efter velbesøgt stiftende generalforsamling er "Det gamle Bageri" klar til at skabe hygge og aktiviteter for medlemmerne. Går alt efter planen er klubben klar til november.

Thyregod: Der kom langt flere end "bagmændene" havde håbet på, da der sidste uge var stiftende generalforsamling i Thyregods nye forening.

Arrangørerne af den stiftende generalforsamling havde lånt det blå mødelokale i hallen til mødet. Men det viste sig hurtigt at være for lille, så man måtte rykke ud i cafeteriet.

- Der kom 55 til mødet og det oversteg langt vores forventninger, siger Ove Petersen.

Han er sammen med Finn Myllerup ejer af den bygning, der frem til sommeren rummede Thyregod Bageri. Her gav bageren op og de to ejere opgav at finde en ny. I stedet så de to muligheder for bygningens fremtid. Ombygning til udlejningsboliger - eller ramme om en klub for forskellige aktiviteter.

Det blev det sidste, besluttede de 55 fremmødte til den stiftende generalforsamling. Men de læner sig ikke dermed tilbage og venter på, tingene skal ske.

- Alle er helt på det rene med, at det afhænger af medlemmerne selv, hvis der skal gang i aktiviteterne. Strukturen er tilrettelagt sådan, at generalforsamlingen valgte en bestyrelse, men det bliver en lang række underudvalg, der skal stå for aktiviteterne, siger Ove Petersen.

Annonce

Brugerstyret klub

Klubben er opbygget på en sådan måde, at hver gang nogen ønsker en aktivitet sat i gang, bliver der dannet et underudvalg, som deltagerne selv styrer. De skal blandt andet sikre sig, at der er bemanding i "Det gamle Bageri", når aktiviteten gennemføres.

- Vi har en fælles beslutning om, at når der er en aktivitet, så skal hele klubben være åben. Derfor skal underudvalget selv skaffe folk til at passe for eksempel baren og hvad der ellers er åbnet. Det er ikke en opgave, bestyrelsen skal tage sig af, siger Ove Petersen.

Nøjagtigt hvilke aktiviteter, der kommer til være i klubben, kan derfor ikke siges med sikkerhed, for det bliver de aktiviteter, medlemmerne beslutter sig for, enten i fællesskab eller som sagt i mindre grupper. Listen over aktiviteter er dermed næsten uendelig.

- Men vi har en fælles holdning til, at vi ikke skal starte aktiviteter, der i forvejen foregår et eller andet sted i byen. Klubben skal være et supplement, ikke en konkurrent til de øvrige klubber og foreninger, siger Ove Petersen.

Store mål

Med den stiftende generalforsamling og valg af bestyrelse er det organisatoriske på plads. Det kommer dog til at vare lidt, inden der kommer gang i aktiviteterne.

I første omgang afventer klubben et grønt lys fra kommunens politikere. Det håber Ove Petersen kommer i form af en godkendelse af en ansøgning om kommunal støtte til klubben. Den behandles i kultur- og idrætsudvalget 3. september.

Hvis den går igennem kan man begynde på den ombygning, der skal forvandle det gamle bageri til en velfungerende klub. Planer og tegninger er klar, så der ventes bare på det kommunale ja.

Med lidt held er klubben i gang med aktiviteterne omkring 1. november. Det bliver sandsynligvis en langsom start, fordi der skal laves udvalg til at styre alle aktiviteterne.

Alligevel regner klubben og Ove Petersen med, at nå et medlemstal på 300 omkring årsskiftet.

- Vi er i gang med at tegne medlemskaber, og vi vil bruge Thyregod-dagene til at agitere for klubben og til at tegne medlemskaber, siger Ove Petersen.

Han er i øvrigt medlem af klubbens første bestyrelse. Her er Bruno Jensen formand, Ove Petersen næstformand og Ejvind Andersen kasserer. Desuden består bestyrelsen af Kristian Mathiassen, Leif Jensen, Karina Jørgensen og Anne Cathrine Søsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce