Annonce
Navne

Nyt mødested er på vej ved Bramdrupdam Dam

Ved mødestedet er der blandt andet blevet opsat diverse klatrestativer, som kan bruges af både børn og voksne. Foto: Kolding Kommune
Et nyt mødested, som inviterer til samling, leg og bevægelse skyder hastigt op ved Bramdrupdam Dam i Kolding.
Annonce

Kolding: Ved dammen i Bramdrupdam har gravemaskinerne de seneste måneder været på arbejde og både gravet, fjernet piletræer og flyttet jord og grus. Alt sammen for at gøre plads til et nyt mødested til både samling, leg og bevægelse.

- Jeg regner med, at det nye mødested står færdigt i slutningen af februar, men faktisk er beboere i området allerede begyndt at bruge den nye sti rundt om dammen, selv om den ikke er helt færdig endnu. Det er et godt tegn på, at borgerne allerede har taget det nye mødested til sig, siger projektkoordinator i Kolding Kommune, Karen Tønning, i en pressemeddelelse.

Det nye mødested er en del af projekt Troldhedestien – mødesteder og oplevelser for alle, som skal skabe nye fællesskaber. Mødestederne ligger på en del af den tidligere jernbanestrækning, der forbandt Kolding og Troldhede i Midtjylland.

Annonce

Nye faciliteter

Hen over nytår er første del af et klatreland ved Bramdrupdam Dam blevet sat op. Anden del med blandt andet hængekøjer kommer på senere, så man her kan tage et ophold eller et hvil.

Og så kan besøgende også glæde sig til, at der bliver koblet et træplateau på stien ved dammen, så det bliver muligt at bevæge sig ud mellem sivene, så man kommer tættere på vandet.

I de kommende uger begynder opførelsen af en ’stationsbygning’, som blandt andet kommer til at rumme et handicaptoilet. Toilettet vil være åbent for alle i dagtimerne og bliver automatisk låst af om natten. Ud over toiletfaciliteter vil den nye bygning rumme overdækket opholdsrum med plinte, cykelstativ, luftpumpe, vandpost og mulighed for opladning af f.eks. el-cykel.

Om projektet

Målet med projekt "Troldhedestien – mødesteder og oplevelser for alle" er at skabe nye fællesskaber mellem borgere med vidt forskellige forudsætninger. Troldhedestien skal være et attraktivt tilbud for alle - også bevægelseshæmmede, svagtseende, psykisk sårbare og socialt udsatte.

Ud over Bramdrupdam Dam kommer der et mødested ved Dybvadbro Station og ved Skovløberhuset. Alle steder er der gang i byggeriet, så det hele kan stå klart til foråret.

Projektet er finansieret med støtte fra Realdania, Lokale- og Anlægsfonden, Friluftsrådet samt Kolding Kommune.

Fundamentet til en ny sti rundt om dammen er lagt, men det øverste lag, som skal gøre stien robust og rar at gå på, mangler dog stadig. Foto: Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce