Annonce
Vejle

Nyt medlem af byrådet: Han vil forbyde rygning, hvis han kunne bestemme

Meget snart er han ikke "kun" medlem af Socialdemokratiet men partiets 11. repræsentant i Vejle Byråd. Ved kommunalvalget i november 2017 sikrede Arne Poulstrup sig stemmer nok til at blive førstesuppleant til byrådet. Og med Birgitte Vinds valg til Folketinget ændres Arne Poulstrups titel fra suppleant til fuldgyldigt medlem af Vejle Byråd. Foto: Yilmaz Polat
Med Birgitte Vinds valg til Folketinget, træder Arne Poulstrup ind i byrådet. Lokalsamfund er hans hovedprioritet - men så er der lige det med rygningen.

Grejs: Hvis Arne Poulstrup som nyt medlem af Vejle Byråd havde magt, som han har agt, ville rygning være bandlyst i arbejdstiden for alle ansatte i Vejle Kommune:

- Vi skal have røgen ud af alle institutioner. Jeg ved godt, at det er lidt symbolsk, men det ville være det rigtige signal at sende. Når eleverne for eksempel møder i skolen, ved de, at hverken lærere eller andet personale ryger i skoletiden, siger socialdemokraten, der mener, at man akkurat som med den nu bandlyste alkohol, lidt efter lidt kan ændre kulturen.

Annonce

Fokus på lokalsamfund

Ellers er det ikke sundhed, som man måske skulle tro, der står øverst på den mangeårige samfundsmediciners politiske dagsorden. Han brænder for små lokalsamfund som sit eget i Grejs:

- Vi skal sikre, at landdistrikterne får deres del af udviklingen i Vejle Kommune, siger han.

Det var også via det meget lokalpolitiske, han kom i spil til byrådet. Hans tidligere partifælle, John Refsgaard, der har repræsenteret Grejs i byrådet frem til 2018, fik overtalt ham til at stille op. Og selvom han er lidt bombastisk, når det gælder rygning, betegner han sig selv som samarbejdets mand:

- Og jeg er meget opmærksom på, at jeg som tidligere embedsmand, ikke skal ind og detail-behandle. Det gælder den langsigtede strategi, siger byrådets nyeste medlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce