Annonce
Vejle

Nyt million-lyssignal: Nu slipper landsby af med dødskryds

Hele foråret har entreprenøren arbejdet med at få krydset ved Jennumvej bygget om - og i næste uge indvies det otte millioner kroner dyre anlægsarbejde. Foto: Yilmaz Polat

Lyssignal skal sikre med ulykker i fremtiden - kommunen har betalt otte millioner kroner for ombygning

Skibet: Fra fredag i næste uge skulle risikoen for alvorlige uheld være elimineret i krydset mellem Jennumvej og motortrafikvejen mod Billund. Her indvies det længe ventede lyssignal i krydset, der så sent som for tre år siden blev ramt af en ulykke med dødelig udgang.

Fremover skulle de røde, grønne og gule lys gerne regulere færdslen, så ingen kommer i fare. Krydset er samtidigt lagt om, så der er bedre forbindelse på tværs af vejen mod Haraldskær og Nørre Vilstrup.

Det er et modbydeligt kryds. Der er ingen i Skibet, der ikke frygter det kryds

Thorbjørn Lissau - Skibetborger til avisen i 2015

Kommunens regning

Selvom motortrafikvejen sorterer under Vejdirektoratet, er det Vejle Kommune der har betalt regningen på otte millioner kroner. På trods af, at beløbet blev 2,5 millioner dyrere end ventet tilbage i 2016, er formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V), godt tilfreds:

- Jeg glæder mig over, at vi endelig kan give beboerne i Skibet og øvrige trafikanter en mere sikker vej. Jeg ved, at der har været stor utryghed ved at krydse vejen. Nogle har valgt helt andre veje. Det får vi forhåbentligt ændret nu, så alle kan være trygge ved at begive sig ud i trafikken, lyder det fra Christoffer Melson.

Formanden får æren af at tænde lyssignalet officielt fredag d. 29. juni, når de sidste arbejder er afsluttet. I dagens anledning er kommunen vært ved kaffe, vand og kage til alle, der har lyst til at overvære indvielsen af det nye kryds.

Annonce

Buldalen overlever

Ombygningen har været undervejs i snart to år. Sagen tog for alvor fart, da byrådet i forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret 2016 besluttede at tilbyde Vejdirektoratet at betale for anlægget. Det er direktoratet, der har stået for selve projektet, men regningen er efterfølgende sendt til Vejle Kommune.

Til gengæld tyder alt på, at kommunen sparer 20 millioner kroner. Indtil for en måned siden var der udsigt til, at byrådet skulle finde 20 millioner kroner til en ny stikvej fra motortrafikvejen til Skibet som afløser for Buldalen. Nu har transportminister Ole Birk Olesen (LA) meddelt, at med mindre der er protester fra Billund Kommune og Region Syddanmark, vil man se bort fra den ti år gamle aftale om at kommunen skal lukke Buldalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112

Brand var en and

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce