Annonce
Egtved

Nyt musikhus åbner på Aftensang

Snart finder nyt liv frem til de tomme lokaler på Aftensang 4. Her åbner Iryna Johansen et musikhus med undervisning og musikalske oplevelser. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

Der kommer snart liv i de tomme lokaler på Aftensang 4. Her åbner Iryna Johansen et musikhus med undervisning og musikalske oplevelser.

Egtved: Kort før jul lukkede Egtved Posten kontoret på hjørnet af Aftensang og Tybovej, og siden har lokalerne på Aftensang 4 stået tomme. Men det kommer de ikke til ret meget længere.

Det fortæller Jan Johansen, der ejer bygningen. Lokalerne skal nemlig snart danne rammen om hans kone Iryna Johansens nye initiativ "Musikhuset Aftensang."

- Iryna er uddannet indenfor musik og har længe haft lyst til at undervise i musik. Så da jeg i november gik og spekulerede på, hvad jeg skulle stille op med lokalerne på Aftensang, sagde hun, at hun godt kunne tænke sig at lave et musikhus, forklarer Jan Johansen.

Den idé er nu tæt på at blive til virkelighed.

Tanken er, at der skal være forskellige små musikarrangementer ind imellem. Derfor kalder vi det også et musikhus og ikke en musikskole.

Jan Johansen

Undervisning og koncerter

Iryna Johansen, der oprindelig er fra Hviderusland, spiller primært klaver, og derfor er det først og fremmest klaverundervisning, hun vil tilbyde, når hun åbner dørene til det nye musikhus. Men tanken er også, at man skal kunne modtage undervisning i andre musikinstrumenter eller i sang. Til det er det planen at skaffe nogle freelance-undervisere.

Men Musikhuset Aftensang skal ikke kun være et sted, hvor man kan få undervisning og lære selv at spille musik. Det skal også være et sted, hvor man kan sidde og nyde musik.

- Tanken er, at der skal være forskellige små musikarrangementer ind imellem. Det kan måske være en fredag aften med noget musik, mad og vin - sådan nogle små, hyggelige koncertaftenener. Derfor kalder vi det også et musikhus og ikke en musikskole, siger han.

Annonce

Liv i lokalerne

Den næste måneds tid kommer til at gå med at indrette lokalerne, så de er klar til åbning omkring 1. marts.

Jan Johansen glæder sig over, at hans kone så hurtigt kom med et forslag til, hvordan de tomme lokaler kan få nyt liv.

- Det værste, der kan ske, det er, at sådan noget for lov at stå tomt alt for længe. Især når lokalerne ligger så centralt, som de gør. Det kan hurtigt give en stemning af en spøgelsesgade, og det ville være synd for byen, forklarer Jan Johansen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce