Annonce
Vejle

Nyt påbud til Vejle: Flere borgere må ikke få besøg indenfor

Vejles corona-smittetal er steget og steget de sidste uger. Det betyder nye besøgsrestriktioner. Denne gang gælder det for blandt andet handicappede, psykisk syge og udsatte borgere på botilbud. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Vejle Kommune lukker nu for, at borgere i botilbud på handicap- og psykiatriområdet kan få besøg indendørs. Besøg skal som udgangspunkt foregå udenfor.
Annonce

Vejle Kommune: Antallet af smittede får nu atter Styrelsen for Patientsikkerhed til at trække i håndbremsen og udstikke et nyt påbud til Vejle Kommune.

Nu må borgere, der bor i botilbud på handicap- og psykiatriområdet som udgangspunkt ikke få besøg indendørs. Besøgsrestriktioner betyder, at borgere på botilbuddene som udgangspunkt skal have besøg udendørs.

Det skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Besøg indendørs kan ikke ske, med mindre besøget sker i en kritisk situation. I særlige tilfælde kan ledelsen give tilladelse til en-to faste besøgspersoner.

Påbuddet trådte allerede i kraft den 9. november.

Påbuddet kommer blot få dage efter, at styrelsen som udgangspunkt lukkede for indendørs-besøg på alle plejehjem i kommunen.

Annonce

Må stadig komme ud

Reglerne omfatter både indendørs fællesarealer og den del af boligen, som borgeren selv råder over.

Borgernes ret til at forlade botilbuddet bliver dog ikke påvirket af hverken restriktioner eller forbud mod besøg, oplyser kommunen.

De borgere, der af kommunen er visiteret til at komme i for eksempel et aktivitets- og dagtilbud, er ikke besøgende og må derfor gerne komme ind i varmen.

Borgerne kan også fortsat modtage ydelser fra for eksempel frisør, tandpleje og fodterapeut i hjemmet.

Ifølge kommunen bliver reglerne om besøgsrestriktioner først ophævet, når Styrelsen for Patientsikkerhed og kommunen vurderer, at det kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce