Annonce
Billund

Nyt padelcenter på vej til Billund: Her skal det ligge

Padeltennis spilles typisk i et glasbur, og væggene bruges aktivt i spillet. Arkivfoto: André Thorup
Fra næste år kan gæsterne i Lalandia i Billund samt alle andre med interesse padel se frem til endnu flere muligheder for at dyrke den populære sport.

Billund: Et nyt padeltenniscenter kommer til Billund. Centret skal opføres i forbindelse med Lalandia i forlængelse af den allerede eksisterende skøjtehal og vil være tilgængeligt for både feriegæster og øvrige borgere.

- Vi er altid på udkig efter noget nyt og sjovt til vores gæster. Først og fremmest skal man kunne gøre det sammen som familie, og det kan man med padel. Interessen for ketsjersportsgrene er vokset, og derfor er det også interessant for os at lave noget, man måske dyrker i familien i forvejen, som man så også kan tage med, når man er på ferie, siger Jesper Ekman-Nielsen, centerdirektør hos Lalandia i Billund.

Det nye padelcenter, der både får indgang via feriecenteret og egen separat indgang samt parkering, vil bestå af syv indendørsbaner - fem doublebaner og to singlebaner.

Annonce

Centret opføres i samarbejde med den landsdækkende kæde Padel Club, der i forvejen råder over padelcentre i 13 danske byer. Lalandia og Padel Club forventer at påbegynde opførelsen af det nye padelcenter omkring årsskiftet, og det vil være klar til indvielse i efteråret 2022.

Skal også være for borgerne

Der eksisterer allerede én padelbane på Lalandias parkeringsplads, og så længe byggeriet står på, vil det være muligt at spille padel der.

Vi vil også gerne være et interessant sted for borgerne i Billund at besøge.

Jesper Ekman-Nielsen, centerdirektør

- Banen var en slags prøveballon, og vi kan se, at gæsterne har taget godt imod den, siger Jesper Ekman-Nielsen.

Hvad er padel?

  • Boldspillet padel kan bedst beskrives som en kombination mellem squash og tennis.
  • I tennis spilles med en opstrenget ketsjer, mens padel spilles med et bat, der typisk er af glasfiber, carbon og kulfiber.
  • Bolden i padel minder om en tennisbold - blot med et lidt lavere tryk, så farten er nedsat.
  • Der spilles på en bane, der er 20 x 10 meter med et net i midten. Der er vægge rundt om banen, der må bruges som bander i et vist omfang.
  • Padel spilles med underhåndsserv.

Han fortæller samtidig, at centret har været mindre god til at udbrede lokalkendskabet til prøvebanen, men det skal der laves om på nu med det nye center.

- Vi vil også gerne være et interessant sted for borgerne i Billund at besøge, og vi håber rigtig meget med det nye center, at det både bliver noget for borgerne i Billund og omegn, der kan lide at spille padel, men selvfølgelig også for gæsterne, der besøger os, siger Jesper Ekman-Nielsen.

Ifølge Lars Krogh Jeppesen, der er en del af ejerkredsen i Padel Club, har man længe haft øjnene rettet mod Billund, og i den forbindelse er samarbejdet med Lalandia helt ideelt:

- Padelsporten har de seneste år oplevet en eksplosiv udvikling i Danmark, og det er formentlig den sportsgren, hvor medlemstilvæksten stiger allermest i øjeblikket. Derfor ser vi også stor interesse for de baner, vi åbner rundt omkring i landet, og vi har længe ønsket at etablere et center for borgere i Billund-området. Derfor er det fedt, at vi nu får mulighed for at slå dørene op til et topmoderne center i samarbejde med Lalandia til gavn for deres gæster, men også for alle andre i Billund og omegn, forklarer Lars Krogh Jeppesen i en pressemeddelelse.

Foruden det kommende center ved Lalandia Billund opfører Billund Idrætscenter udendørs padelbaner.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Billund

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce