Annonce
Fredericia

Nyt projekt har succes med at få handicappede i job

Et nyt projekt med støtte fra statsmidler har så stor succes, at det nu bliver en del af Fredericia Jobcenters daglige drift. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
398 personer er blevet screenet til projektet, som udløber til september men allerede nu har så positive resultater, at det bliver en del af driften på jobcentret.
Annonce

Fredericia: Fredericia Kommune har i et projekt de senere år haft så stor succes med at få borgere med handicap i job, at projektet ved sin udgang nu bliver en fast del af driften på jobcentret.

Projektet gik i gang 1. april 2019 og slutter ved udgangen af september i år, men allerede nu er resultaterne så gode, at politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget fik en status på seneste udvalgsmøde.

398 personer er screenet for handicap og funktionsnedsættelser, og 80 personer er blevet visiteret til projektet "Et mere rummeligt arbejdsmarked for borgere med handicap", som er støttet af Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering (STAR). Heraf er 40 procent, hvilket svarer til 32 personer, kommet i ordinært job.

- Det er meget, meget flot. Desuden er andre kommet i uddannelse eller virksomhedspraktik, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

12 procent af deltagerne, hvilket svarer til 10 personer, er gået i gang med en uddannelse, mens fem procent, fire personer, er i gang med virksomhedspraktik.

Det særlige ved gruppevejledning er den sparring, der foregår mellem deltagerne. Det er virkelig godt, fordi det giver et bredere perspektiv på egne muligheder, erfaringer og kompetencer. De skal selv tage ansvar for, hvad de kan.

Anette Graver Thomsen, projektleder

Annonce

Perspektiv på egne kompetencer

Fredericia Kommune fik knap to millioner kroner til projektet fra styrelsen. Eftersom det først forventes afsluttet til efteråret, kan endnu flere nå at komme i arbejde eller uddannelse.

Efter screeningen har indtil videre 130 borgere med handicap været til en visitationssamtale, hvorefter de er blevet spurgt, om de vil være med.

I projektet er borgerne med i et otte uger langt forløb, hvor de blandt andet bliver en del af en gruppe med andre borgere med handicap.

- Der kommer ikke nye til i gruppen, men nogle vil efterhånden falde fra, efterhånden som de kommer i job. Det særlige ved gruppevejledning er den sparring, der foregår mellem deltagerne. Det er virkelig godt, fordi det giver et bredere perspektiv på egne muligheder, erfaringer og kompetencer. De skal selv tage ansvar for, hvad de kan, forklarer projektleder Anette Graver Thomsen.

Annonce

De fleste ansat på almindelige vilkår

For deltagerne har det stor værdi at blive bevidste om, hvilke kompetencer de besidder, og at de er meget mere end deres handicap.

Samtidig har projektets ansatte gjort en indsats for at forklare deres kommende arbejdsgivere om de kompensationsordninger, der findes, hvis man ønsker at ansætte borgere med handicap, da mange virksomheder ikke kender til ordningerne.

- Men der er ikke mange borgere, som er kommet i job eller uddannelse med kompensationsordninger, selvom der er mulighed for det i lovgivningen, forklarer Anette Graver Thomsen.

De fleste er altså ansat på almindelige vilkår. Fremover fortsætter projektet i regi af jobcentret.

- Når vi søger midler fra styrelsen, og tingene lykkes, er det vores opgave at sørge for at implementere det, forklarer Peder Tind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce