Annonce
Billund

Nyt skoleår venter: BillundSkolen fortsætter med at tage imod børnene i døren

Skoleleder Lars Aagaard Nielsen fra BillundSkolen tager flere erfaringer med sig fra coronaperioden ind i det nye skoleår, der begynder på mandag. Arkivfoto: John Randeris
Det er op til den enkelte skole i Billund Kommune, hvordan de tager imod børn og forældre på mandag. På BillundSkolen fortsætter ledelsen med mange af corona-anbefalingerne fra før sommerferien, men mest fordi der har været en pædagogisk gevinst.
Annonce

Billund: Når Billund Kommunes skoler på mandag slår dørene op til et nyt skoleår, vil der fortsat være fokus på at holde god afstand og den gode håndhygiejne, for coronavirus vil fortsætte med at være en del af dagsordenen.

Det er meldingen fra skolechef Morten Kirk.

- Men det bliver nok ikke så firkantet og systematisk, som det var før sommerferien, tilføjer han.

Annonce

Blid overgang fra førskole til 0.

Andre forhold som at lukke forældrene inden døre på skolen er op til den enkelte skole.

På BillundSkolen har man valgt at holde fast i mange af corona-anbefalingerne fra før sommerferien. Børnene skal for eksempel fortsat afleveres ved døren.

- Vores nye børn begyndte den 1. april og har haft en indkøringsperiode, hvor de er blevet vant til at gå i skole. Nu går de bare ikke længere i førskole, men i 0. klasse, siger skoleleder Lars Aagaard Nielsen, der før sommerferien oplevede, at det fungerede godt for både børn og voksne at tage afsked i døren.

- Vi har oplevet, at børnene er blevet mere selvhjulpne. De ved, hvad de skal, og færre børn er blevet kede af det, når de har skullet sige farvel, siger Lars Aagaard Nielsen, der ser den nye afleveringsmetode som en klar pædagogisk gevinst, der er kommet ud af corona-perioden.

- Der er selvfølgelig også det i det, at vi stadig skal undgå smitte og have færrest muligt ind på skolen til dem, der skal være her - de ansatte og børnene, siger Lars Aagaard Nielsen.

Annonce

Fleksibel mødetid

Også en ordning med fleksibel mødetid for 0. til 3. klasse fortsætter - i hvert fald indtil efterårsferien.

- Børnene har tidligere skullet møde ind til klokken 7.45, hvor skoledagen er startet, men i forbindelse med coronaen skulle vi undgå, at mange mennesker klumpede sig sammen på samme tid, så forældrene kunne komme i tidsrummet fra 7.35 til klokken 8 med børnene. Det har betydet, at børnene er kommet løbende, siger Lars Aagaard Nielsen.

Det har betydet et langt mindre pres på afleveringssituationen, og forældrene har også fået lidt tid at trække på, hvis det ikke er helt let at komme ud af døren om morgenen.

- Det har fungeret godt og minimeret snak henover hovedet på børnene. Der er selvfølgelig stadig mulighed for at give en besked, og så har forældrene kunnet samtale udenfor efter aflevering, siger Lars Aagaard Nielsen.

Annonce

Stærkere sammenhold

I forbindelse med corona måtte de ældste elever fra 7. til 9. klasse heller ikke længere forlade skolen. Også det holder Lars Agaard Nielsen fast i fremadrettet.


Mange ting er sket af nødvendighed, men der er kommet nye måder at gøre tingene på ud af det, og det vil vi fortsætte med.

Lars Aagaard Nielsen


- Vi har valgt, at de skal blive på skolen og har i den forbindelse kigget på udeområderne, som er blevet opdateret med flere basketballkurve og bordtennisborde - i samråd med de unge, fortæller Lars Aagaard Nielsen, der efter genåbningen af skolen oplevede, at eleverne havde savnet hinanden og var gået mere udenfor sammen.

- Tidligere kunne man vælge klassen fra ved at cykle ned i byen, eller man kunne sætte sig med sin mobil. Efter genåbningen har vi oplevet et sammenhold, der kan styrke fællesskabet på sigt, siger Lars Aagaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce