Annonce
Vejle

Nyt slagsmål om trafikken i Vejle: S og K kræver fire spor frem for havnetunnel

I mobilitetsplanen arbejder Vejle Kommune kun med at anlægge den såkaldte havnerute i fire spor fra Horsensvej og hen til lyskrydset ved Ibæk Strandvej. Men Socialdemokratiet og Konservative ønsker en udvidelse af ruten helt frem til Fredericiavej, også selvom det kræver udvidelse af broen, der fører Toldbodvej over jernbanen. Foto: Google Street View
Socialdemokratiet og Konservative opfordrer Vejle Byråd til at droppe havnetunnellen og bruge pengene på at gøre havneruten firsporet hele vejen mellem Horsensvej og Fredericiavej.

Vejle: Udvidelsen af Vejles såkaldte "havnerute" er nu blevet et lokalpolitisk slagsmål mellem tre af byrådets partier.

Venstre har længe talt for vigtigheden af en havnetunnel og har arbejdet for at få statspenge til tunnelen og udvidelsen af havneruten.

Men nu melder både Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat Martin Sikær og den konservative viceborgmester Dan Arnløv ud, at kommunen i første omgang bør glemme den 160 meter lange havnetunnel.

Annonce

I stedet skal det sikres, at havneruten bliver udvidet til fire spor hele vejen fra Horsensvej til Fredericiavej.

Giver ikke mening at stoppe

Ifølge den overordnede mobilitetsplan, som byrådet navigerer efter i trafikspørgsmål, er det kun strækningen fra Horsensvej til Ibæk Strandvej, der skal udvides fra to til fire spor.

Den plan vil de to byrådspartier have ændret, så de fire spor fortsætter fra Ibæk Strandvej-lyskrydset over jernbanebroen til Fredericiavej.


Havnetunnellen - her med rød stiplet streg - skal føre trafikken under gadeniveau inderst i Vejle Havn som afløsning for den nuværende rundkørsel for enden af Havnegade. Kort: Vejle Kommune


- Vi bør anlægge fire spor hele vejen rundt, og det tror jeg også, at der er massivt flertal for i byrådet. Det giver ikke mening at udvide havneruten til fire spor og så stoppe ved Ibæk Strandvej, så du skaber en prop her, siger Dan Arnløv.


Jeg ville ønske, at vi kunne tunnellægge mange veje, som de gør i Oslo. Men vi har ikke oliepenge. Vi har anlægsloft og begrænsede midler.

Dan Arnløv (K), viceborgmester


Hverken viceborgmesteren eller Martin Sikær er imod en havnetunnel, som ifølge mobilitetsplanen koster omkring 210 millioner kroner at anlægge.

De mener bare ikke, at det er realistisk at få statspenge til en tunnel, som ikke udvider kapaciteten på den havnerute, som skal aflaste byen, når E45 og Vejlefjordbroen er lukket på grund af uheld.

Annonce

Tunnelen er en luksus

- Tunnelen er urealistisk, for du kan ikke bilde Christiansborg ind, at det handler om kapacitet. Tunnelen er en luksus, vi ikke har råd til at vente på, nu hvor Venstre lukker Sønderbrogade. Den lukning skaber et kæmpe behov for en snarlig udvidelse af havneruten til fire spor, og flytningen af Sønderbrogade lægger beslag på en stor del af vores råderum, siger Dan Arnløv.

Hvis Vejle Kommune holder fast i ansøgningen om statspenge til en havnetunnel, mener Martin Sikær, at ansøgningen risikerer at ryge bagest i køen.

- Jeg forstår ikke, hvorfor Venstre er så forgabt i den tunnel. Vi er pressede af øgede trafikmængder og skal træffe kloge valg. Derfor er vi nødt til at pille tunnelen ud, siger Martin Sikær.

Annonce

Ingen vil bruge den nye vej

Som Dan Arnløv mener socialdemokraten, at byrådsflertallets beslutning om at bruge op mod 100 millioner kroner på at forlægge Sønderbrogade hen over Posthusgrunden nødvendiggør udvidelsen af havneruten til fire spor hele vejen mellem Horsensvej og Fredericiavej.

- Ingen kommer til at tage den kommende vej hen over Posthusgrunden og ad Sjællandsgade, når du skal gennem to-tre lyskryds og over en parkeringsplads. Samtidig er der ingen tung trafik eller bybusser, der kan køre under tunnellen (mellem Gammelhavn og Sjællandsgade, red.), siger Martin Sikær.

Han er overbevist om, at mange vejlensere bliver overraskede, når de hører, at den i dag planlagte, firsporede havnerute kun tæller strækningen fra Horsensvej til Ibæk Strandvej og ikke hele vejen rundt til Fredericiavej.

- Og jeg tror godt, at vi kan få statspenge til at udvide havneruten til fire spor, siger han.

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Vejle Boldklub

Steven Gerrards fætter træner med VB

Annonce