Annonce
Jelling

Nyt sognehusprojekt til 6 mio. kr. nærmer sig realitet - men først skal gammel gård rives ned

I løbet af de kommende uger bliver gården til venstre for Kollerup Kirke revet ned. I stedet skal der opføres et sognehus på grunden. Arkivfoto: Leif Baun

Nu rykker nedbrydningsmaskinerne ind på Hygumvej ved Kollerup Kirke, hvor naboejendommen skal rives ned til fordel for et nyt sognehus. Hele projektet er budgetteret til lidt over seks millioner kroner.

Annonce

Kollerup: Sker der snart noget med det nye sognehus i Kollerup?

Sådan kan nogle have undret sig, efter menighedsrådet i Kollerup-Vindelev i 2016 fortalte om planerne for et nyt sognehus ved Kollerup Kirke.

Og her to år senere kan menighedsrådet nu svare: Ja, der er nu ved at ske noget. Det fortæller Grethe Mogensen, der er formand for Kollerup-Vindelev Menighedsråd.

Kollerup Sognehus vil blive et sted, hvor de lokale foreninger og menighedsråd kan samles til deres forskellige møder hver især og sammen. Det er med til, at vi kan skabe bedre rammer for et fællesskab i Kollerup og Vindelev.

Grethe Mogensen, formand for Kollerup-Vindelev Menighedsråd
Sådan kommer Kollerup Sognehus til at se ud. Illustration: Linjen Arkitekter
Annonce

Bygninger rives ned

I første omgang var det meningen, at det nye sognehus skulle bygges på smedjegrunden lige over for kirken. Men da menighedsrådet i begyndelsen af 2017 fik en henvendelse fra Vejle Provsti om, at nabogrunden på Hygumvej 68 var til salg, valgte man at købe ejendommen og lave tegninger for sognehuset på denne grund i stedet for.

Og nu er man altså klar til at nedrive bygningerne på grunden, meddeler menighedsrådet.

- Nedbrydningen af ejendommen ved Kollerup Kirke har været sendt i licitation hos fem entreprenører, og det blev entreprenør Torben Clausen fra Haderslev, der vandt den. Firmaet har meddelt, at der i uge 41-42 sættes hegn omkring bygninger på Hygumvej 68, hvorefter nedbrydningen igangsættes fra uge 42-43, fortæller Grethe Mogensen.

- Vi er i menighedsrådet glade for, at vi er nået så langt. Vi håber bare ikke, at nedbrydningen vil genere trafikken ved ejendommen, men måske man skal være lidt mere vågen, når man kører forbi, siger formanden.

Annonce

Flere måneder til første spadestik

Som nævnt er det to år siden, at menighedsrådet Kollerup-Vindelev Menighedsråd fortalte om idéen med et sognehus. Der er gode grunde til, at der først sker noget synligt nu.

- Sådan er det, når flere myndigheder skal i spil. Der er mange tilladelser og undersøgelser, der skal klares, men der er styr på det nu. Byggetilladelsen er også på plads, siger Grethe Mogensen.

Hvor lang tid selve nedbrydningen kommer til at vare, ved hun ikke. Dog går der noget tid inden første spadestik til nybyggeriet.

- Det bliver tidligst i foråret 2019, siger formanden.

Annonce

Koster over 6 mio. kr.

Ifølge arkitektplanerne for det nye sognehus skal det udføres som et længehus med rødt tegltag og hvidkalkede/malede facader. Huset kommer til at fylde omkring 260 kvadratmeter med kontorer til graver og præst, køkken, frokoststue, bad, toiletter, mødesal samt maskin- og redskabsrum. Foran sognehuset skal der anlægges en parkeringsplads, hvorfra der skal være en sti over til kirken.

- Kollerup Sognehus vil blive et sted, hvor de lokale foreninger og menighedsråd kan samles til deres forskellige møder hver især og sammen. Det er med til, at vi kan skabe bedre rammer for et fællesskab i Kollerup og Vindelev, siger Grethe Mogensen.

Hele projektet er budgetteret til 6.046.325 kroner, men her er udgifterne til nedrivning af ejendommene på Hygumvej 53 og 68 også medregnet. Nedrivningen af nummer 53 sker først, når sognehuset er færdigbygget.

I Kollerup Sogn er der 372 folkekirkemedlemmer ud af 439 indbyggere, og i Vindelev Sogn er medlemstallet på 238 ud af 283 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce