Annonce
Vejle

Nyt svømemcenter fyldes med aktiviteter

Den nye og 51,5 meter lange bassin i tilbygningen bliver langt større end DGI Husets eksisterende bassin, der genbruges og deles i et udsprings- og et legeområde, mens det nuværende børnebassin også bevares. illustration: Arkitema
Annonce
vejle - Det nye svømmecenter i DGI Huset blivet et aktivitetsmekka fyldt med mange forskellige tilbud.

Det har været et af kravene fra Lokale- og Anlægsfonden for at skyde mellem 8 og 10 millioner kroner i projektet.

Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) understreger dog, at den eksisterende del af svømmehallen ikke bare bliver et badeland.

Heller ikke selvom den eksisterende rutsjebane blandt andet forlænges fra 30 til cirka 50 meter og udstyres med lyseffekter og transparente rør.
Annonce

Et aktitetsmekka

- Vandland har de i Lalandia. Vi skaber et aktivitetsmekka, der blandt andet får et sundhedsbassin, så det er ikke bare et legeland. Sundhedsafdelingen, svømmeklubben, DGI Huset og Idræt i dagtimerne har blandt andet bidraget konstruktivt og været med til at skabe indholdet i svømmehallen. Lokale- og Anlægsfonden har sagt, at vi skal lave noget, der er lidt vildere, og vi har fået omkring 300 idéer fra borgerne via Facebook. Havde vi ikke fået alle disse input, havde vi stået med en elitehal med et 50 meter bassin, fortæller Dan Arnløv Jørgensen.
Annonce

Får Tarzan-baner

En af de nye idéer, som DGI Huset har været med til at udtænke, er, at både den nye og gamle del af svømmehallen får hver sin Tarzan-bane, der kan sænkes ned fra loftet og bruges til leg og styrketræning.

Det eksisterende bassin genbruges og deles cirka på midten i en lege- og aktivitetsdel, mens det dybere bassin på fire meter bruges til udspring fra en, tre og fem meter vipper. Det får klatrevægge og tove, og under vandet laves der dykkerhuller, så man kan dykke fra det ene bassin til det andet

Den lave del af bassinet varierer fra 1,2 til 1,4 meter, og skal blandt andet bruges til baby- og børnesvømning, diverse aquahold, genoptræning, rampe til dårligt gående, mens den også får en lille klatrevæg til børn, en bred waterslide ned i bassinet, der får en vandtemperatur på 31 grader.

Det eksisterende børnebassin forbliver stort set som det er, men der laves en anden opdeling med trædesten, vandaktiviteter med vandsluser og andet sjovt for de små.
Annonce

Omklædning renoveres

De gamle tribuner i den eksisterende svømmehal fjernes, og der bliver etableret et såkaldt "hot- and cold-område" med spabad, dampbad og det kolde gys. Der etableres opholds- og afslapningsområde ovenpå i åben forbindelse med svømmehallen, og samtidig renoveres de eksisterende omklædningsrum. De får dobbelt så mange brusere og fire familieomklædningsrum, som også kan bruges af handicappede. En mulighed, svømmehallen ikke tilbyder i dag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce