Annonce
Vejle

Nyt tilbud i Xeneriet: Vejle tester uddannelse i billedkunst

Stine Ofelia Kildevang fra Vejle er leder af Xeneriets kunstneriske talenthold. Hendes håb er, at holdet kan danne grundlag for et billedkunstnerisk grundforløb, som kan følges i en fire-årig version af de gymnasiale uddannelser i Vejle. Foto: Leif Baun
Xeneriets kunstneriske talenthold hedder en ny mulighed for de 15- til 25-årige med kunstneriske ambitioner.

Vejle: Efter sommerferien er der et nyt tilbud fra Xeneriet i Vejle i form af et kunstnerisk talenthold. Det er målrettet til de 15- til 25-årige, der har lyst til at eksperimentere med kunstneriske discipliner som foto, video, lyd, performance, design og kreativ skrivning.

Optagelsen på holdet er baseret på motivation, mod og lyst til at eksperimentere. Niveauet af tegnetekniske og andre kunstneriske færdigheder er ikke afgørende for optagelsen. Der er cirka 12 pladser på holdet.

Annonce

Nyt i Vejle

Holdet ledes af billedkunstner Stine Ofelia Kildevang. Hun siger:

- Det er første gang, Vejle Kommune satser på den gruppe. Ellers har der kun været private tilbud, som mere er på hobbyplanet. Det er dejligt, der endelig kommer noget, der ikke er musik, men giver mulighed for at arbejde med andre typer samtidskunst. Kommunens tilbud er en forberedelse til en professionel uddannelse på de kreative skoler, det ellers er så svært at komme ind på: Kunstakademiet, designskole eller arkitektskole. Det helt store håb er at skabe grundlag for en BGK (billedkunstnerisk grundforløb), der kan tages sammen med en gymnasial uddannelse, som varer et år ekstra. Modellen kendes i forvejen fra idræt. Det første år er et pilotprojekt for at se interessen.

Andre byer er igang

I andre byer har man samlet musik, billedkunst, teater og dans til kulturskoler. Hun underviser selv i sådan en sammenhæng i Esbjerg, og der findes tilsvarende tilbud i mange andre byder blandt andre Billund og Fredericia. Derfor undrer hun sig over, at Vejle med nærhed til de kreative uddannelser i Aarhus og Odense ikke har sådan et tilbud.

Projektet begynder første weekend i september. Derefter er det en aften om ugen og første weekend i hver måned.

Man kan få mere at vide via xeneriet.vejle.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce