Annonce
Vejle

Nyt tilbud til børn med skolevægring

Chef for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune, Ulla Riisbjerg Thomsen, var med til at markere den officielle åbning af udeskolen Elverly på Børne og Unge Center Vejle Fjord. Privatfoto

Børne og Unge Center Vejle Fjord har netop fejret den officielle åbning af Elverly - en udeskole til børn med skolevægring.

Vejle: Siden august 2017 har seks elever skiftet de traditionelle skolelokaler ud til fordel for undervisning i naturen på Udeskolen Elverly. De foreløbige resultater er entydigt positive. Børn med massiv skolevægring trives og er ikke til at drive hjem ved skoletids ophør. Mandag 5. marts fejrede Børne og Unge Center Vejle Fjord den officielle åbning af Elverly.

Elverly er historien om, hvordan man på otte måneder kan komme fra ingenting til en strømlinet udeskole med masseovn, køkken og undervisningslokale og hvor meget det betyder for udsatte børns selvværd og læring at blive del af et fællesskab.

I sin åbningstale fremhævede Forstander, Lone Pedersen, at målgruppen i Elverly er børn, der mistrives i det traditionelle skolesystem og kan profitere af at blive rykket ud i naturen.

- Vi taler om børn, der har meget dårlige erfaringer med at gå i skole. Hele tanken bag Elverly er at optimere rammerne, så disse børn trives bedst muligt. Styrken ved Elverly er, at den helt nye udekontekst nulstiller historikken og den modvilje mod skolegang, børnene har med sig, siger Lone Pedersen.

I Elverly arbejder eleverne med klassiske fag, og dagen opbygges som en normal skoledag. Der er vægt på struktur og forudsigelighed, og naturen bruges aktivt til at vække børnenes lyst til at lære.

For børnene i skolen, der kæmper med indre uro, kan naturen noget særligt. Eleverne beskriver selv, hvordan fuglesang og bladenes susen giver en fornemmelse af indre ro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce