Annonce
Egtved

Nyt udviklingsråd er klar til at trække i arbejdstøjet

Det er cirka to år siden, initiativtagerne holdte første borgermøde for at fortælle om tankerne om et nyt udviklingsråd. Nu er rådet en realitet, og Martin Fogh Skovlyst (i midten) er ny formand. Arkivfoto: Morten Pape
Det nystiftede Vandel Udviklingsråd har allerede et helt katalog klar med idéer til, hvordan Vandel kan udvikles i en positiv retning.
Annonce

Vandel: Hvordan kan man udvikle Vandel til at blive en endnu bedre by at leve i?

Det er dét spørgsmål, medlemmerne af det nystiftede Vandel Udviklingsråd hele tiden skal have sig for øje. Netop derfor har rådet valgt netop at kalde sig for et udviklingsråd og ikke et lokalråd, som der ellers er i mange lokalområder i Vejle Kommune.

- I initiativgruppen har vi fra starten været enige om, at begrebet udviklingsråd i højere grad signalerer det, vi vil - nemlig udvikle Vandel, fortæller den nyudpegede formand for udviklingsrådet Martin Fogh Skovlyst i en pressemeddelelse.

Der har tidligere eksisteret et lokalråd i Vandel, som lavede flere projekter i byen. Det største var stien mellem byen og Dagli'Brugsen, hvor der undervejs er små legepladser og forskellige træningsredskaber. Dengang var der også mange andre gode idéer, som stadig ligger og ulmer i spil.

- Der ligger et stort stykke arbejde i det landsbyprogram, som det tidligere lokalråd lavede, som vi naturligvis samler op og tager med i det videre arbejde. Blandt andet ligger der en masse gode og konkrete forslag til forskønnelse af Grindstedvej og Kastanievej, lyder det fra udviklingsrådet i pressemeddelelsen.

Vandel Udviklingsråd

Vandel Udviklingsråd har valgt en særlig organisationsform, inspireret af Filskov Kontaktudvalg. I stedet for at etablere endnu en selvstændig forening, så fungerer det nye udviklingsråd ved, at alle foreninger, der har tilknytning til Vandel, har ret til en plads i rådet.

For også at sikre en stemme fra de borgere, som ikke er repræsenteret af en forening, så er der fem pladser i rådet, som vælges på traditionel vis.

Med repræsentanter fra alle de lokale foreninger rundt om bordet, mener udviklingsrådet, at det har bedt mulighed for at være talerør for hele området.

I øjeblikket er listen over foreningernes repræsentanter i rådet ved at komme på plads.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Martin Fogh Skovlyst som ny formand, Mette Skov Nielsen er næstformand, Henning Nørbygaard er kasserer, Hanne Damgaard Hansen er sekretær og Thomas Bølkov er bestyrelsesmedlem og pr-ansvarlig.

Annonce

Mange nye idéer er kommet til

Landsbyprogrammet, som det tidligere lokalråd var med til at udarbejde, er fra 2012, men der er siden kommet mange nye idéer til.

- På et opstartsmøde 1. april holdt vi nogle cafésessioner, hvor vi pumpede borgerne for alle deres gode idéer til byens udvikling. Her kom der rigtig mange nye idéer frem, som vi har puttet i et katalog sammen med de forslag, der var fremme tidligere, forklarer han videre.

Vandel Udviklingsråd har allerede udvalgt nogle af de projekter, der skal arbejdes med i første omgang.

- Vi har udvalg nogle, som vi tænker, er de lavest hængende frugter. Blandt andet forventer vi snart, at der igen flages ved byens indkørsler, og vi arbejder på, at det på et tidspunkt bliver suppleret med nogle byporte. Derudover har vi ret travlt med at få konkretiseret planerne om en autocamper-plads, så vi forhåbentlig kan tage den i brug allerede næste sommer, siger Martin Fogh Skovlyst i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce