Annonce
Billund

Offentlige toiletter sendt til hjørne

Planerne om etablering af offentlige toiletter i Billund er foreløbig skudt til hjørne. Arkivfoto
Foreløbige planer om etablering af offentlige toiletter i Billund er nu droppet.

Billund: Planerne om etablering af offentlige toiletter i Billund er i første omgang skudt til hjørne.

Kommunen havde ellers i sit budget for i år afsat 250.000 kroner til etablering af offentlige toiletter og til placering af turistinformation. Men de planer er nu foreløbig droppet, og hvis de på et senere tidspunkt ender med at blive ført ud i livet, bliver det ikke i regi af Billund Kommune.

Årsagen er, at regeringen og Dansk Folkeparti for et år siden indgik en aftale om forenkling af det nationale turismefremmesystem. Det vil sige, at det fremover ikke længere er de enkelte kommuner, som skal stå for turistinformation. I stedet skal kommunerne arbejde sammen i 15-25 destinationsselskaber, som skal varetage forskellige lokale interesser - heriblandt visitbureauerne. I den forbindelse arbejder Billund Kommune sammen med de øvrige kommuner i Trekantområdet med undtagelse af Haderslev - det vil sige Vejen, Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart Kommuner.

Undersøger toilet-muligheder

Forvaltningen vil nu undersøge alternative muligheder for etablering af offentlige toiletter i Billund. Politikerne skal så, når en sådan undersøgelse er færdig, tage stilling til, om det vil være en god idé med etablering af offentlige toiletter.

I dag har byens besøgende, som pludselig oplever et behov for at komme på det lille hus, mulighed for at gå på toilettet i Billund Centret, i Lego House eller i parkeringshuset mellem Hovedgaden og Ole Kirks Vej.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce