Annonce
forside

Offerrådgivningen: Vi vil gerne have flere frivillige

Offerrådgivningen i Sydøstjylland håber på at nå ud til flere. Derfor er der også behov for flere frivillige, som vil passe vagttelefonen.

Annonce

Sydøstjylland: Døgnet rundt kan man ringe til Offerrådgivningen og få lettet sit hjerte, hvis en ubehagelig oplevelse giver tankemylder og søvnløshed.

På landsplan er der omkring 200 frivillige i OFferrådgivningen, mens Sydøstjyllands Politikreds kan mønstre 13.

- Der er for lidt. Vi skal gerne op på 15-16 stykker, fortæller Birgitte Trolle, som er med i bestyrelsen for Offerrådgivningen i Sydøstjylland.

De frivillige i Offerrådgivningen er i øjeblikket i alderen fra 28 år opefter.

- Vi er lidt en blandt landhandel, men det er helt overordnet personer, som hviler i sig selv, og som har overskud til at lytte til andre.

Bliv frivillig offerrådgiver

Er man interesseret i at blive frivillig offerrådgiver hos Offerrådgivningen, kan man ringe på telefon 2368 6007 eller sende en mail på soep@offerraadgivning.dk.

Opgaven forudsætter, at man er tålmodig, god til at lytte, ansvarsbevidst, indstillet på at tage kurser og modtage opfølgende undervisning samt i besiddelse af personligt overskud.

Annonce

Rustes til opgaven

Birgitte Trolle fortæller, at det er vigtigt, at man jævnligt har en vagt, så man hele tiden er i træning til at tage samtalerne, som ofte kan være svære.

Inden man bliver kastet ud i opgaven, får man en grunduddannelse, som blandt andet varetages af krisepsykologer fra Rigshospitalet.

Desuden mødes de frivillige jævnligt til rådgivermøder, hvor man taler om sine oplevelser og bliver rustet til det fremadrettede arbejde.

- Vi er en del af politiets beredskabsplan, så politistyrken bruger os aktivt og kunne også bruge os endnu mere, siger Birgitte Trolle.

Hun arbejder også for, at man på skadestuer og hos brandvæsnet tænker på Offerrådgivningen som en mulighed, når der er behov for ekstra støtte; for eksempel efter trafikuheld, selvmord eller store brande.

Annonce

Det påvirker

Som frivillig skal man selvfølgelig være opmærksom på, at en tjans på Offerrådgivningen er noget, der sætter sine spor.

- Det ville også være mærkeligt, hvis det ikke gjorde, siger Birgitte Trolle og fortsætter:

- Jeg ser det som en film, man har lånt. Man lægger den udenfor, når man kommer hjem. Man skal ikke tage den med ind og vise i stuen.

Hun understreger, at der er obligatorisk supervision for de frivillige, hvis de har været kaldt ud til en beredskabsopgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce