Annonce
Trekantområdet

Officielt: Det politiske puslespil i Middelfart er lagt

Efter endt konstituering fredag morgen på Middelfart Rådhus. Fra venstre er det Anni Tyrrestrup (DF), gruppeformand John Kruse (S), borgmester Johannes Lundsfryd (S), Paw Nielsen (EL), Regitze Tilma (V) og Mikkel Dragmose-Hansen (SF). Foto: Henrik Larsen

Fredag morgen blev de seks partiet i Middelfart Byråd enige om, hvilke partier der skal besætte formandsposten i hvilke udvalg. Endnu mangler der dog at blive sat navne på posterne.

Middelfart: Humøret var højt, da formændene for de seks partier i det nye Middelfart Byråd fredag morgen trådte frem og fortalte, hvordan de har konstitueret sig.

En plan, der stemmer med den, som Fyens.dk kunne afsløre torsdag.

Hvilket vil sige, at Socialdemokratiet lader sig nøje og ikke tager flere formandsposter end tre, selv om partiet gik fra 11 til 14 mandater. Som det fremgik af torsdagens artikel herskede der dog uenighed på de indre linjer, da Venstre og Dansk Folkeparti var utilfredse med, at Konservative, som gik fra to til ét mandat, blev tilbudt formandsposten i Miljø- og Energiudvalget.

Efter endt konstituering var den konflikt begravet.

- Vi ser fremad, og ser os som et fælles byråd, der skal løse opgaverne for Middelfart Kommune, lød det fra Venstres formand Regitze Tilma. Og samme holdning havde Anni Tyrrestrup fra Dansk Folkeparti:

- Den snak har jeg ikke længere lyst til at tage, fordi nu er vi blevet enige. Nu skal vi sammen i gang med arbejdet, sagde hun og glædede sig over, at hun får ønsket om at blive 1. viceborgmester opfyldt.

Navne giver sig selv

Selv om der officielt ikke er sat navne på udvalgsformændene, giver det næsten sig selv.

Regitze Tilma fortsætter som formand for Teknisk Udvalg, Morten Weiss-Pedersen (K) bliver formand for Miljø- og Energiudvalget efter Agnete Damkjær (R), der ikke blev genvalgt. SF's Mikkel Dragmose-Hansen skifter fra at være 1. viceborgmester til at blive formand for Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget. Et udvalg, der på det seneste har befundet sig i orkanens øje efter en række sager, hvor syge borgere har klaget over den behandling, de har modtaget fra job- og vækstcentret.

- Jeg ser frem til en ny start på et område, som er meget spændende, og som har været meget oppe i valgkampen, sagde Mikkel Dragmose-Hansen.

Annonce

Svar om kort tid

Eneste hængepartier, hvad angår formandsposter, skal findes hos Socialdemokratiet. Borgmester Johannes Lundsfryd og gruppeformand John Kruse ville fredag ikke udstede garanti for, at Kaj Johansen fortsætter i spidsen for Social- og Sundhedsudvalget, og Lars Vigsø som formand for Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget samt Jens Backer Mogensen som formand for Skoleudvalget.

Den navnekabale skal Socialdemokratiet lægge i løbet af weekenden.

- Vi har bestræbt os på at lave en aftale, som alle kan stå bag, og en aftale hvor der bliver noget at rive i for alle. Helt grundlæggende tror vi, at et bredt samarbejde for demokratiet og samarbejdskulturen i byrådet, lyder det fra borgmester Johannes Lundsfryd.

Han er mandag klar til præsentere sine udvalgsformænd.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce