Annonce
Børkop

Også de udendørs fitnessredskaber spærres af

Motionsredskaberne, der står rundt i Børkop, spærres nu af på grund af corona-krisen. Foto: Jørgen Flindt
Siden 2015 har Børkop haft en række udendørs fitnessredskaber drysset rundt i byen. Lokalrådet skal nu ud og spærre dem af.

Børkop: De indendørs fitnesscentre rundt i hele landet blev i sidste uge lukket helt ned, og nu gælder det også de udendørs.

Og dem har Børkop faktisk en del af, for rundt i byen er der en seks kilometer lang motionsrute, hvor der undervejs er opstillet forskellige motionsredskaber, byens borgere kan bruge kvit og frit ude i den frie luft.

- Men i de kommende dage tager vi i lokalrådet rundt og spærrer dem af. Vi har fået opfordringen fra Vejle Kommune, så nu går vi i gang. Det er nemlig lokalrådet, som har ansvaret for motionsredskaberne, siger Bjarne Andersen, der er formand for Børkop Lokalråd.

Der er dog selvfølgelig ikke tale om, at der mures en mur rundt om redskaberne.

- Nej, vi spærrer det af med noget afspærringsbånd og nogle skilte, og så er det op til borgerne at leve op til afspærringen, siger Bjarne Andersen.

Nogle legepladser er stadig åbne

En del af legepladserne rundt i Vejle Kommune er stadig åbne, men der står skilte med, at man skal holde afstand. Og der må ikke være mere end ti der ad gangen.

Kommunens folk kører rundt og tjekker, om det bliver overholdt.

Men der er også legepladser, som er lukket ned, og der er begrundelsen den samme, som med motionsredskaberne, nemlig at smitte kan overleve længe på materialerne.

Ved ikke hvor mange

Motionsredskaberne blev stillet op i 2015. Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i Vejle Kommune havde udlovet en million til deling mellem de to lokalråd, som fik den bedste ide til at fremme borgernes sundhed.

I Børkop bød lokalrådet ind med et nyt tiltag "Motionsruten", og den idé var blandt de sidste to forslag. Lokalrådet modtog derefter en halv million, og der blev stillet redskaber op fem steder i byen. Da der i forvejen var redskaber i Peder Breth Parken kan Motionsruten byde på i alt seks udendørs fitnessrum.

- Jeg må tilstå, at jeg ikke aner, hvor mange der gør brug af redskaberne. Jeg tror ikke, det er det helt store, men det er ikke noget, vi har nogle konkrete tal på, siger Bjarne Andersen.

Annonce

Kan bringe smitte videre

Redskaberne vil være ude af funktion, indtil myndighederne igen åbner Danmark op.

Grunden til, at også de udendørs motionsredskaber skal lukkes ned, skyldes at der ikke må være mange samlet på et lille område.

Nu er der ganske sjældent mange ved motionsredskaberne på én gang. Men det kan forekomme, at især børn samles der, og desuden kan coronavirus overleve op til tre timer i fri luft, men helt op til to dage på de metaller, som redskaberne er bygget af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce