Annonce
Hedensted

OK vil bygge tankstation ved Lindved

OK vil åbne ny tankstation i området, hvor Skanderborgvej krydser Midtjyske Motorvej. Arkivfoto: Jørgen Hansen
Tankstation med vaskehal og restaurant er på vej ved motorvejen ved Lindved. Politikere skal tage stilling til lokalplan på næste byrådsmøde.
Annonce

Lindved: OK vil bygge en ny tankstation ved Lindved i området, hvor Skanderborgvej krydser den Midtjyske Motorvej.

Det fortæller kædens tekniske chef, Arne Kragelund, der samtidig kan oplyse, at tankstationen ikke får nogen butik, men til gengæld vaskehal og restaurant.

- Når der åbner en motorvej, opstår der nye behov for at tanke, og det er selvfølgelig interessant for os. Vi har haft planer om et anlæg ved Lindved, næsten inden motorvejen var færdig, og nu glæder vi os til at komme i gang, siger Arne Kragelund.

Vi havde håbet, at vi ville have været i gang med at bygge for længe siden, men vi er vant til, at den slags procedurer kan tage noget tid.

Arne Kragelund, teknisk chef i OK

Annonce

Naturstyrelse og Stift

Motorvejen blev indviet i slutningen af 2013, og når det har trukket ud med byggeriet af tankstationen, skyldes det blandt andet, at kommunens forvaltning skulle have flere ting på plads, inden der kunne laves en ny lokalplan for området.

Da OK først begyndte at vise interesse for området, havde det status som "nitratfølsomt indvindingsområde", hvilket betyder, at områdets grundvand er vurderet til at være særligt sårbart over for forurening med nitrat.

Den status har Naturstyrelsen indvilliget i at ophæve, efter Lindved Vandværk har lukket sin kildeplads i området.

Samtidig har der været en lang dialog mellem Hedensted Kommune og Haderslev Stift, fordi området ligger tæt på Sindbjerg Kirke.

Annonce

Sparer tid i den anden ende

Det har forsinket processen med lokalplanen - men det kan måske spare noget tid i den anden ende.

- Når man ved, der er en nabo, i dette tilfælde Haderslev Stift, der nok har noget at skulle have sagt i forbindelse med en ny lokalplan, kan det godt betale sig at tage dialogen, inden planen bliver sendt i høring. Det forhindrer ikke, at stiftet kommer med indsigelser i høringsperioden, men vi har gjort en del for at få projektet tilpasset, så det ikke strider mod stiftets interesser, siger Hedensted Kommunes planchef, Karina Kisum Jensen.

Hun fortæller, at forvaltningen lige nu arbejder på højtryk for at få lokalplanen klar inden byrådsmødet i december, hvor politikerne skal tage stilling til den. Hvis de siger god for lokalplanen, bliver den sendt i otte ugers høring.

OK har i dag 673 tankstationer placeret i hele Danmark, og inden jul åbner kæden et anlæg i Brande, også på motorvejsstrækningen mellem Vejle og Herning. OK håber at kunne åbne den nye tankstation ved Lindved i slutningen af 2020 eller starten af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce