Annonce
Billund

Oktober: Butikstorvet åbnede - og flere gik efter at blive Venstres spidskandidat

Der var meget lang kø til coronatestcentret i Billund Centret. Foto: Hugo Sørensen/Billund Photo.
Venstres spidskandidat er per definition favorit til borgmesterposten i Billund Kommune. Det er derfor en eftertragtet position, og fire V-medlemmer lagde billet ind på posten, hvorfor der i november var lagt op til kampvalg.
Annonce

Billund Kommune: Oktober vil af de fleste mennesker i Billund blive husket for, at det var her, Butikstorvet igen åbnede. Butikstorvet har gennem flere år været en byggeplads, men nu er et flot byggeri skudt op, og en række butikker er rykket ind. På den næstsidste dag i oktober åbnede Butikstorvet officielt.

Også på den politiske scene skete der masser af ting i oktober. Inden månedens udgang skulle de Venstre-medlemmer, der ønskede at blive partiets spidskandidat ved kommunalvalget i november 2021, have meldt deres kandidatur. Det havde både Peter Fredensborg, Stephanie Storbank, Anna Jakobsen og Ivar Nørlund gjort, og det stod derfor klart, at der til opstillingsmødet i november skulle være kampvalg.

Venstre skulle imidlertid også finde en ny kandidat til regionsrådsvalget. Det blev en anelse mere simpelt, da kun Annette Lundgaard meldte sig.

Doris Westphall fra Westphalls Fabrikker i Bøvl udvidede fabrikken. Foto: Jan Kronvold.

Allan Munk Nielsen fra Det Konservative Folkeparti kunne også godt tænke sig at blive borgmester, og i oktober blev han genvalgt som sit partis spidskandidat.

Annonce

Testbilerne kom til kommunen

Oktober var igen en måned, hvor den aktuelle coronapandemi satte sine spor. Det årlige sports- og kulturgalla var nødt til at blive holdt virtuelt, og da der i Billund Kommune var relativt mange smittede med covid-19, besluttede Region Syddanmark i flere omgange at forlænge testbilernes tilstedeværelse i lokalområdet. Der var flere gange meget lange køer for at blive testet for coronavirus.

Inden for sundhedsområdet var der til gengæld gode nyheder fra Grindsted Sygehus. Her rykkede mammografiscreeningen i oktober nemlig indenfor. Det er den afdeling, der kan konstatere, om man er ramt af brystkræft.

Annonce

Lützhøft blev pure frifundet

En, der i oktober oplevede en vis oprejsning, var bilhandler Claus Lützhøft. Efter at have siddet bag tremmer i fem måneder, sluttede retssagen mod ham i oktober med en pure frifindelse for anklagerne om bedrageri millionklassen. Han blev derfor løsladt, men han oplevede, at hans virksomhed var blevet smadret af sagen.

Mammografiscreeningen rykkede i oktober indenfor på Grindsted Sygehus. Foto: Jacob Schultz.

Noget, der også stod til at kunne blive smadret i nærmeste fremtid, var plejecentret Engbo i Stenderup-Krogager. Billund Kommunes politikere havde i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2021 givet hinanden håndslag på, at der skulle findes besparelser, og inden for ældreområdet blev blikket nu rettet mod det forholdsvis lille plejecenter i den vestlige ende af kommunen.

Annonce

Vorbasse Kro måtte lukke

Mens Engbos skæbne først skulle afgøres på et byrådsmøde i december, blev sagen allerede i oktober afgjort for Vorbasse Kro. Cecilia Veggerby overtog forpagtningen af stedet kort tid inden, coronakrisen satte ind, og det var mere, end hendes forretning kunne tåle. Hun måtte derfor opgive den videre drift af kroen.

Cecilia Veggerby måtte i oktober give fortabt over for coronakrisen og lukke Vorbasse Kro. Foto: Kristina Skjoldborg.

Headspace ville til gengæld ikke opgive håbet om at fortsætte sine aktiviteter i Grindsted. Selvom Billund Kommune ikke ville forlænge aftalen med Headspace, indvilgede kommunen i at stille ejendommen gratis til rådighed, hvis Headspace på anden måde ville være i stand til at sikre sig finansiering til at fortsætte.

Nogle, der ikke skulle fortsætte, var de p-vagter, som delte afgifter ud i Grindsted. Billund Kommune besluttede, at der ikke var nogen grund til at blive mødt af et girokort i vinduesviskeren i Grindsted, og p-vagterne blev derfor droppet. Kun i Billund er det nødvendigt med p-vagter, mener kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce