Annonce
Billund

Oktober: Butikstorvet åbnede - og flere gik efter at blive Venstres spidskandidat

Der var meget lang kø til coronatestcentret i Billund Centret. Foto: Hugo Sørensen/Billund Photo.
Venstres spidskandidat er per definition favorit til borgmesterposten i Billund Kommune. Det er derfor en eftertragtet position, og fire V-medlemmer lagde billet ind på posten, hvorfor der i november var lagt op til kampvalg.

Billund Kommune: Oktober vil af de fleste mennesker i Billund blive husket for, at det var her, Butikstorvet igen åbnede. Butikstorvet har gennem flere år været en byggeplads, men nu er et flot byggeri skudt op, og en række butikker er rykket ind. På den næstsidste dag i oktober åbnede Butikstorvet officielt.

Også på den politiske scene skete der masser af ting i oktober. Inden månedens udgang skulle de Venstre-medlemmer, der ønskede at blive partiets spidskandidat ved kommunalvalget i november 2021, have meldt deres kandidatur. Det havde både Peter Fredensborg, Stephanie Storbank, Anna Jakobsen og Ivar Nørlund gjort, og det stod derfor klart, at der til opstillingsmødet i november skulle være kampvalg.

Venstre skulle imidlertid også finde en ny kandidat til regionsrådsvalget. Det blev en anelse mere simpelt, da kun Annette Lundgaard meldte sig.

Annonce
Doris Westphall fra Westphalls Fabrikker i Bøvl udvidede fabrikken. Foto: Jan Kronvold.

Allan Munk Nielsen fra Det Konservative Folkeparti kunne også godt tænke sig at blive borgmester, og i oktober blev han genvalgt som sit partis spidskandidat.

Testbilerne kom til kommunen

Oktober var igen en måned, hvor den aktuelle coronapandemi satte sine spor. Det årlige sports- og kulturgalla var nødt til at blive holdt virtuelt, og da der i Billund Kommune var relativt mange smittede med covid-19, besluttede Region Syddanmark i flere omgange at forlænge testbilernes tilstedeværelse i lokalområdet. Der var flere gange meget lange køer for at blive testet for coronavirus.

Inden for sundhedsområdet var der til gengæld gode nyheder fra Grindsted Sygehus. Her rykkede mammografiscreeningen i oktober nemlig indenfor. Det er den afdeling, der kan konstatere, om man er ramt af brystkræft.

Annonce

Lützhøft blev pure frifundet

En, der i oktober oplevede en vis oprejsning, var bilhandler Claus Lützhøft. Efter at have siddet bag tremmer i fem måneder, sluttede retssagen mod ham i oktober med en pure frifindelse for anklagerne om bedrageri millionklassen. Han blev derfor løsladt, men han oplevede, at hans virksomhed var blevet smadret af sagen.

Mammografiscreeningen rykkede i oktober indenfor på Grindsted Sygehus. Foto: Jacob Schultz.

Noget, der også stod til at kunne blive smadret i nærmeste fremtid, var plejecentret Engbo i Stenderup-Krogager. Billund Kommunes politikere havde i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2021 givet hinanden håndslag på, at der skulle findes besparelser, og inden for ældreområdet blev blikket nu rettet mod det forholdsvis lille plejecenter i den vestlige ende af kommunen.

Annonce

Vorbasse Kro måtte lukke

Mens Engbos skæbne først skulle afgøres på et byrådsmøde i december, blev sagen allerede i oktober afgjort for Vorbasse Kro. Cecilia Veggerby overtog forpagtningen af stedet kort tid inden, coronakrisen satte ind, og det var mere, end hendes forretning kunne tåle. Hun måtte derfor opgive den videre drift af kroen.

Cecilia Veggerby måtte i oktober give fortabt over for coronakrisen og lukke Vorbasse Kro. Foto: Kristina Skjoldborg.

Headspace ville til gengæld ikke opgive håbet om at fortsætte sine aktiviteter i Grindsted. Selvom Billund Kommune ikke ville forlænge aftalen med Headspace, indvilgede kommunen i at stille ejendommen gratis til rådighed, hvis Headspace på anden måde ville være i stand til at sikre sig finansiering til at fortsætte.

Nogle, der ikke skulle fortsætte, var de p-vagter, som delte afgifter ud i Grindsted. Billund Kommune besluttede, at der ikke var nogen grund til at blive mødt af et girokort i vinduesviskeren i Grindsted, og p-vagterne blev derfor droppet. Kun i Billund er det nødvendigt med p-vagter, mener kommunen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Billund

Denne grønne energi er kommet på dagsordenen: - Vindmøller skal ikke være inde på land, for der er ingen, der gider gå i nærheden af dem

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce