Annonce
Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Jeanette Ottesen og den øvrige danske svømmeelite skal hen over weekenden forsøge at kvalificere sig til OL i Tokyo ved et stævne i DGI Huset. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den danske svømmeelite mødes til et corona-sikkert kvalifikationsstævne i Vejle.

Vejle: De danske svømmere har ligesom hovedparten af Danmark lidt under corona-restriktionerne. Elite-svømmerne har kunnet træne, men stævnerne har været aflyst.

Det lykkedes at afholde et DM i Helsingør i december, og de kommende dage er det DGI Huset i i Vejle, at hele den danske svømmeelite skal i vandet.

Det sker til det første af to OL-kvalifikationsstævner. Stævnet fungerer også som udtagelse til EM langbane senere på foråret.

OL i Tokyo skulle have været afviklet sidste år, men på grund af corona-pandemien er OL skubbet til 2021, og af samme grund skal svømmerne nu i gang med at forsøge at komme under de krav-tider, som Dansk Idræts Forbund og Dansk Svømmeunion har opstillet som adgangskrav til OL.

Normalt ville større stævner fungerer som udtagelsesstævner, men det er ikke muligt i den nuværende situation. Stævnet i Vejle er også underlagt en række krav i forhold til corona. Det betyder blandt andet, at det kun må være fire svømmere i aktion på samme tid.

- DM i december var et vigtigt stævne, men for denne gruppe svømmere handler det om at præstere på den internationale scene. Selvom OL-kvalifikationsstævnet blot er et kapitel i den nuværende olympiske cyklus, så stiger spændingen blandt landsholdssvømmerne så småt. Den positive nervøsitet vidner om, at svømmerne ved, at der er noget særligt på spil, siger landstræner Stefan Hansen.

- Vi kommer helt sikkert til at se svømmere slå ind i tider, der er under kravtiderne i weekenden, siger Stefan Hansen.

Annonce

To Vejle-svømmere jagter EM

Triton Vejle har to svømmere med til kvalifikationsstævnet. Andreas Hansen og Malthe Lindeblad har dog ikke en realistisk chance for at komme med til OL. De to lokale svømmere skal i stedet forsøge at kommer under kravtiderne til EM Langbane i Budapest til maj.

Den endelige EM-trup bliver udtaget efter Danish Open den 21. april, mens OL-holdet bliver udtaget efter sidste dagen ved EM Langbane den 23. maj af Danmarks Idrætsforbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce