Annonce
Navne

OL-vindere blev fejret med rådhuspandekager og tre glade hurra-råb

Tobias Thorning Jørgensen kom hjem med hele to medaljer fra para-OL i Tokyo. Det blev fejret på Vejle Rådhus tirsdag middag. Foto: Mette Mørk
Tre ud af de fem OL-medaljer, som Danmark vandt ved de nylige paraolympiske lege, blev vundet af Vejle-atleter. Tobias og Daniel blev hyldet med medaljerne om halsen.

Nyt om navne: - I er ikke bare rollemodeller for både børn og unge i Vejle, men I hele landet, sagde Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) blandt andet,  da han tirsdag hyldede medaljevinderne Tobias Thorning Jørgensen og Daniel Wagner.

De to atleter er netop vendt hjem fra de Paralympiske Lege i Tokyo med henholdsvis to guldmedaljer og en bronzemedalje.

Borgmester Jens Ejner Christensen ville gerne se nærmere på Daniel Wagners bronzemedalje, da de to lokale OL-vindende para-atleter var inviteret til fejring på Vejle Rådhus. Foto: Mette Mørk

Medaljehøsten blev fejret med en reception på Vejles rådhus, hvor der både blev budt på småretter, rådhuspandekager, masser af rosende ord og rungende hurraråb og klapsalver.

Annonce

- I har ydet en fantastisk præstation, særligt set i lyset af, at jeres træning var rettet imod, at legene skulle gennemføres sidste år. Nu blev de, som så meget andet, aflyst og flyttet på grund af covid-19, så det har været helt specielt, sagde borgmester Jens Ejner Christensen.

- Vi er glade og stolte over, at I to repræsenterer Vejle. Vi kalder os parasportens hovedstad, og I er helt klart med til at inspirere mange andre som forbilleder,  tilføjede han.

Tobias Thorning Jørgensen var flankeret af sin kæreste Lina Porsborg Laursen, der også dyrker hestesport. Hun fulgte med, da Tobias rejste til Tyskland for at gå i corona-karantæne, inden afrejsen til Tokyo. - Så selvom jeg ikke kunne være med til legene, skulle jeg ikke undvære  ham så længe, fortalte Lina Porsborg Jørgensen. Hun var også med til at fragte Tobias vinderhest, Jolene, efter legene skulle transporteres hjem fra Belgien, hvor den blev fløjet til fra Tokyo. Foto: Mette Mørk

Tusind tak for støtten

Inden selskabet, der foruden medaljevinderne og deres familier også omfattede trænere, repræsentanter for Parasport Danmark, byrådspolitikere og aktører med tilknytning til bredde- og eltiteidræt, gik over til pandekagerne, tog Daniel Wagner ordet.

- Jeg vil gerne sige tusind tak for den støtte, vi har fået. Det er fantastisk at komme hjem og opleve den allevegne. Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne havde set, at den her medalje var af guld i stedet for bronze, men sådan er det nu engang. Legene i Tokyo var en kæmpe oplevelse, og det var helt specielt at opleve det danske sammenhold, sagde han blandt andet.

Efter et par gode råd og en lille venlig opfordring fra borgmester Jens Ejner Christensen tog Tobias Thorning Jørgensen også ordet og takkede varmt for den lokale støtte.

Den korte men ærlige tale fik, ligesom Daniel Wagners takketale, klapsalverne til at rulle i den højloftede byrådssal.

Annonce

Nu hedder det ikke handicapidræt længere

Også Knud Erik Hansen, der er formand kommunens eliteidrætsråd tog ordet, og det samme gjorde formanden for Vejles parasportsråd, Tage Schmidt.

- Det er seks år siden, vi satte os det mål at blive parasportens hovedstad, og vi er kommet langt fra dengang, hvor vi brugte begrebet "handicapidræt". Du - Daniel - meldte dig tidligt som ambassadør for parasporten, og du, Tobias, har nu også slået sig ned her i området. Vi er rigtig glade for, at også du vil være ambassadør , sagde Tage Schmidt.

Han huskede på falderebet tilhørerne på, at Vejle til næste år i oktober bliver værtsby for verdensmesterskabet i kørestolsrugby. Den sportsgren har pludselig oplevet stor popularitet efter tv-transmissionerne af det danske holds actionfyldte kampe i Tokyo.

- I må ikke snyde jer for at se de kampe i virkeligheden, der er virkelig gang i den, tilføjede Tage Schmidt.

Kort om PL

  • Den danske trup ved PL i Tokyo bestod af 25 atleter. som dystede i henholdsvis atletik, badminton, bordtennis, cykling, kørestolsrugby, ridning, svømning og taekwondo.
  • Tobias Thorning Jørgensen, Vejle, blev dobbelt guldvinder i individuel dressurridning og freestyle.
  • Daniel Wagner, Vejle, vandt bronze i længdespring.
  • Lisa Kjær Gjessing, Ry, vandt guld i  taekwondo.
  • Peter Rosenmeier, Hillerød, vandt sølv i bordtennis,
Annonce
Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Navne For abonnenter

60 år: Skuespilsucces blev afløst af totalt kaos

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Annonce