Annonce
Kultur

Ole på 52 år er på sit livs første Roskilde Festival: Skønt at blive overrasket

Ole Bang foran festivalens ikon, Orange Scene. Han er på sin første Roskilde Festival, og det har været en positiv oplevelse. Ole Bang er fra Fredericia og i det daglige lokomotiv-fører. Foto: Mogens G. Madsen
Ole Bang, lokomotivfører fra Fredericia, er til sin første Roskilde Festival. - Det er så fedt, siger han.

Roskilde/Fredericia: Det er aldrig for sent at tage til sin første Roskilde Festival, og åbenlyst nyde det.

Det er Ole Bang, lokomotivfører, Fredericia, 52 år, et bevis på. Han er i år til sin første festival i Roskilde, men var tilbage i slutfirserne flere gange på Midtfyns Festival.

- Vi var et slæng, der tog afsted sammen, og vi talte da også dengang om at prøve Roskilde, men det blev aldrig til noget, siger han.

Det skulle det så være i år, og det var blandt andet på grund af Bob Dylan.

Og hvordan var det så? Vi fangede Ole torsdag middag for at få den første dom.

- Helt overordnet synes jeg, at det var fedt. Jeg var overrasket over størrelsen. Det er jo enorme områder. Så var jeg overrasket over, hvor rent der faktisk var på selve festivalpladsen, hvor musikken er, siger Ole Bang.

- Jeg gik også en tur ud på campingområderne, og det var et lidt andet billede. Det var fedt at opleve de mange fester, der var i gang, men man kunne også blive helt forpustet og tænke: godt man ikke er 20 år længere. Men jeg synes, det var en stor oplevelse at se, hvor mange typer der er plads til.

Ole Bang startede musikalsk sin Roskilde Festival i den bløde ende med Maggie Rogers.

- Det var lige pænt nok. Så gik vi til Tears For Fears, men det var næsten umuligt at komme tæt nok på til, at man kunne høre det ordentligt.

Så ventede koncerten med Bob Dylan. Og sagt ligeud, så ramte det slet ikke plet.

- Jeg syntes ikke, at musikken fængede, så det var en skuffelse. Men i stedet gik jeg til australske Rolling Blackouts Costal Fever, og hold da op, det var fremragende. Sikke en energi, de præsterede. Det samme gjaldt næste band på samme scene, nemlig irske Fontaines DC. Det var lidt mere syret, men også en herlig oplevelse.

- Det er i det hele taget den fedeste oplevelse, det at du kan vandre 500 meter til et nyt telt og opleve noget musik, du slet ikke kender, men som virkelig fænger. Det er så skønt at blive overrasket på den måde. Jeg har været en enkelt gang på Skanderborg, og det element er der slet ikke der. Det er mere mainstream og musik, som man kender, siger Ole Bang.

I aften (torsdag) overvejer Ole Bang at stifte bekendtskab med den gamle Zeppelin-frontfigur, Robert Plant, men ellers vil han lade sig overraske igen.

Annonce

Helt overordnet synes jeg, at det var fedt. Jeg var overrasket over størrelsen. Det er jo enorme områder.

Ole Bang, Roskilde-rookie

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce