Annonce
Vejle

Om en uge udløses spændingen: Her er programmet for Fjordenhus

Vagt er udstyret med programmer til alle de interesserede, der hver dag møder op ved havneøen for at se Fjordenhus.

Vejle: Fredag var der snigpremiere på Fjordenhus for pressen. Alle andre må væbne sig med tålmodighed, før de kan få lov at gå over broen til Vejles nye attraktion.

- Der er allerede mange, der henvender sig. Derfor har vi udstyret portvagten med programmer for den officielle indvielse lørdag den 9. juni, fortæller projektchef Flemming Hoff.

At et nej er et nej, måtte blandt andet elever fra arkitektskolen i Leipzig erkende for nyligt. De var kommet den lange vej til Vejle for at se Olafur Eliassons banebrydende projekt. Men de fik kun lov at se det på afstand - helt præcist fra kajkanten godt 100 meter væk.

Jeg er enormt taknemmelig for den tillid Kirk Johansen-familien har vist mig ved at invitere mig til at lave Fjordenhus

Olafur Eliasson - verdenskendt kunstner

Barrett og Wafande underholder

På næste lørdag er det slut med hemmeligheds-kræmmeriet. Her er der åbent Fjordenhus. Og det kommer ikke til at gå stille af. Udover stedets egen attraktionsværdi, har familien Kirk-Johansen, der står bag Kirk Kapital, hyret underholdning i skikkelse af tv-værten Sigurd Barrett og musikeren Wafande.

Men huset er jo indiskutabelt arrangements største trækplaster. Og de første gæster vil få adgang fra klokken 11. Inden holder borgmester Jens Ejner Christensen (V) velkomsttale sammen med Olafur Eliasson og de tre Kirk Johansen brødre, Casper, Morten og Anders.

Annonce

Udstilling om byggeriet

Frem til klokken 17 er der mulighed for at blive guidet rundt i de nederste etager af det 9.000 kvadratmeter store hus. De øverste tre etager indeholder kontorer - og her er der ikke offentlig adgang - heller ikke i fremtiden. Men gæsterne bliver guidet rundt i den katedrallignende stueetage med Olafur Eliassons skulpturer. Guiderne er fra VejleMuseerne.

Som en ekstra attraktion vil der være adgang til kælderen, der er forbundet til land via en tunnel. Her er der planlagt en udstilling, der fortæller historien om det banebrydende byggeri.

Indvielsen af Fjordenhus falder sammen med Vejle Kommunes Folkemøde. Derfor vil interesserede allerede fredag kunne høre Olafur Eliasson fortælle om sit hus. Det sker på Rådhustorvet klokken 16.30 og 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce