Annonce
Vejle

Om en uge udløses spændingen: Her er programmet for Fjordenhus

Vagt er udstyret med programmer til alle de interesserede, der hver dag møder op ved havneøen for at se Fjordenhus.

Vejle: Fredag var der snigpremiere på Fjordenhus for pressen. Alle andre må væbne sig med tålmodighed, før de kan få lov at gå over broen til Vejles nye attraktion.

- Der er allerede mange, der henvender sig. Derfor har vi udstyret portvagten med programmer for den officielle indvielse lørdag den 9. juni, fortæller projektchef Flemming Hoff.

At et nej er et nej, måtte blandt andet elever fra arkitektskolen i Leipzig erkende for nyligt. De var kommet den lange vej til Vejle for at se Olafur Eliassons banebrydende projekt. Men de fik kun lov at se det på afstand - helt præcist fra kajkanten godt 100 meter væk.

Jeg er enormt taknemmelig for den tillid Kirk Johansen-familien har vist mig ved at invitere mig til at lave Fjordenhus

Olafur Eliasson - verdenskendt kunstner

Barrett og Wafande underholder

På næste lørdag er det slut med hemmeligheds-kræmmeriet. Her er der åbent Fjordenhus. Og det kommer ikke til at gå stille af. Udover stedets egen attraktionsværdi, har familien Kirk-Johansen, der står bag Kirk Kapital, hyret underholdning i skikkelse af tv-værten Sigurd Barrett og musikeren Wafande.

Men huset er jo indiskutabelt arrangements største trækplaster. Og de første gæster vil få adgang fra klokken 11. Inden holder borgmester Jens Ejner Christensen (V) velkomsttale sammen med Olafur Eliasson og de tre Kirk Johansen brødre, Casper, Morten og Anders.

Annonce

Udstilling om byggeriet

Frem til klokken 17 er der mulighed for at blive guidet rundt i de nederste etager af det 9.000 kvadratmeter store hus. De øverste tre etager indeholder kontorer - og her er der ikke offentlig adgang - heller ikke i fremtiden. Men gæsterne bliver guidet rundt i den katedrallignende stueetage med Olafur Eliassons skulpturer. Guiderne er fra VejleMuseerne.

Som en ekstra attraktion vil der være adgang til kælderen, der er forbundet til land via en tunnel. Her er der planlagt en udstilling, der fortæller historien om det banebrydende byggeri.

Indvielsen af Fjordenhus falder sammen med Vejle Kommunes Folkemøde. Derfor vil interesserede allerede fredag kunne høre Olafur Eliasson fortælle om sit hus. Det sker på Rådhustorvet klokken 16.30 og 17.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce