Annonce
Fredericia

Om få dage må du på ny til tasterne: Igen tidsbestilling til halstest i Fredericia Sundhedshus

Fra torsdag 20. januar skal der igen bestilles tid til pcr-test i Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto: Philip Davali, Ritzau Scanpix
Podere har ikke tid til lange køer. Der er for mange smittede på plejehjem. Derfor flyttes personale over til kørende test-steder fra den 20. januar.

Fredericia: Fra torsdag den 20. januar skal du igen bestille tid til en pcr-test i halsen i Sundhedshuset. Det oplyser Fredericia Kommune.

Smitten er nu så høj, at Region Syddanmark, der driver test-stedet, er nødt til at prioritere mandskab til at køre ud på plejehjem og bosteder for at teste.

- Med tidsbestilling kan vi teste cirka 750 om dagen i Fredericia Sundhedshus, oplyser driftschef Allan Mose, Ambulance Syd.

Annonce

Ambulance Syd er regionens selskab, der står for pcr-testningen i sundhedshuset.

- Det er en del færre, end på en travl dag, hvor man bare stiller sig i kø, fortæller han.


Så man må altså væbne sig med tålmodighed og sætte sin testning i system ved at booke tid. Enten i Fredericia Sundhedshus eller i byens andet pcr-center på Prangervej. Eller hjemmeteste sig selv eller lade sig kvikteste - omend de er mindre præcise.

For rigtigt mange på plejehjem og sociale bosteder i hele Region Syddanmark er lige nu nede med corona. Ansatte som beboere. Det samme gælder personale og indsatte i Kriminalforsorgens fængsler og institutioner i regionen, som de mobile pcr-teststeder også betjener.

- Vi ser en firdobling her i januar i forhold til december og er nok ude at køre 60 gange om dagen i hele regionen, forklarer præhospitalschef i Region Syddanmark, Gitte Jørgensen:

- Og det tager bare tid og kræver megen kørsel. Derfor flytter vi ressourcer over, og derfor må man igen bestille tid i for eksempel Sundhedshuset i Fredericia.

Mange plejehjem ramt

Også i Fredericia Kommune er der pt. en del smittede på plejehjem og bosteder, oplyser Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør for voksne og ældre.

Kun ét plejehjem er gået fri - og er bare én hjælper eller beboer smittet, skal alle på den pågældende plejehjemsafdeling halstestes flere gange med dages mellemrum. Dertil kommer, at det syge personale selvsagt ikke kan komme på arbejde, hvad der også presser systemet.


Med tidsbestilling kan vi teste cirka 750 om dagen i Fredericia Sundhedshus. Det er en del færre, end på en travl dag, hvor man bare stiller sig i kø. Allan Mose, driftschef, Ambulance Syd

- Lige nu kan vi faktisk ikke overkomme at teste personale på de plejehjem og bosteder og andre institutioner, vi kører ud til, lyder meldingen fra regionens præhospitalschef Gitte Jørgensen.

De må ud at teste sig ligesom alle andre eller gennem kommunens tilbud.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

VEJLE

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Annonce