Annonce
VEJLE

Omikron aflyser erhvervskonference og Danmarks største judostævne i Vejle: Derfor er usikkerheden for stor

Vejle Judo Klub havde håbet at tage imod op mod 1000 deltagere, en masse skoleklasser og mange erhvervsrepræsentanter i forbindelse med Danish Open i DGI Huset Vejle. Men alle aktiviteter er nu aflyst. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Vejle Judo Klub har besluttet at aflyse et stort internationale stævne og den tilhørende erhvervskonference i februar. Usikkerheden på grund af corona er for stor.

Vejle:  "Danish Open Judo Cup 2022 bliver større og mere inkluderende end nogensinde."

Med den overskrift sendte arrangørerne af Danmarks største judostævne, Vejle Judo Klub, 10. december en pressemeddelelse ud om de store forberedelser, der var i gang til stævnet, der skulle afvikles 12. til 15. februar.

Der gik mindre end to uger efter udsendelsen, så havde organisationsgruppen bag Danish Open besluttet at aflyse stævnet, som havde flere store sideaktiviteter tilknyttet.

Annonce

Beslutningen er truffet på baggrund af udviklingen i covid-19-situationen med den nye omikron-variant og de kraftigt stigende smittetal.

Arrangørerne bag stævnet havde håbet at se 1000 deltagere, hvilket var 200 mere end i 2020, hvor stævnet sidst blev gennemført, og hvor judoudøvere fra 25 forskellige lande deltog.

Begyndte at tage kontakt

Men lige nu er der så store forskelle i de nationale retningslinjer rundt i verden, at usikkerheden er for stor, mens nye potentielle restriktioner kan gøre det umuligt at afvikle arrangementet.

- Flere af vores internationale samarbejdspartnere begyndte at kontakte os for at høre, om stævnet ville blive til noget. De skulle til at bestille flybilletter, men de kunne ikke vide, om de skulle i karantæne ved hjemkomsten, og de mange usikkerhedsmomenter gjorde, at vi besluttede at aflyse, fortæller Knud Erik Hansen fra Vejle Judo Klub.

Beslutningen blev truffet i dagene op til jul, for arrangørerne havde ikke lyst at afvente situationen.

De kunne ikke vide, om de skulle i karantæne ved hjemkomsten, og de mange usikkerhedsmomenter gjorde, at vi besluttede at aflyse.

Knud Erik Hansen, Vejle Judo Klub

- Det var en meget tung beslutning, men hvis vi kom meget tættere på afviklingen, havde vi sat mange deltagere og os selv i større udgifter. Så havde de udenlandske deltagere købt flybilletter, og selvom vi havde hele setuppet klar og aftaler var på plads med DGI Huset, Vejle Center Hotel, har vi endnu ikke haft de store udgifter, siger Knud Erik Hansen.

Annonce

Ambassade bakker op

Aflysningen rammer ikke kun den sportslige del, som skulle deles op i et to dage langt stævne efterfulgt af en to dages camp.

Beslutningen betyder, at alle sidearrangementer, der er planlagt i forbindelse med Danish Open Judo er aflyst. Det rammer også den planlagte erhvervskonference, der skulle afvikles i dagene op til stævnet og afrundes med åbningsceremonien for det internationale sportsstævne.

En række lokale og internationale virksomheder var inviteret til at præsentere deres produkter og services, skabe nye internationale kontakter og deltage i inspirerende og indlæg med afsæt i udvikling og nytænkning i AI Innovation House og Food Innovation House i Dandy Business Park.

- Kultur- og erhvervsdelen er aflyst, fordi aktørerne begyndte at melde fra. Den japanske ambassade har været en storslået hjælp, men ambassaden var også meget bekymret og bakkede fuldstændig op om vores beslutning, fortæller Knud Erik Hansen.

Annonce

Mister overskuddet

Invitationerne til mange lokale skoler må nu også trækkes tilbage. Som optakt til stævnet forventede klubben at få besøg af mange skoleklasser, hvor skoleelever skulle have mulighed for at afprøve judo samt flere grene inden for kampsport og selvforsvar.

Aflysningerne får også betydning for økonomien i Vejle Judo Klub, idet de internationale stævner tidligere har kastet et overskud af sig på mellem 40.000 og 50.000 kroner.

- En del af de penge har vi dog brugt til at forbedre ting omkring stævnerne. Vi har blandt andet købt kabler og kameraer, så vi kan streame kampene uden at skulle leje udstyr. Resten går til klubben, fortæller Knud Erik Hansen, som forventer, at det forberedende arbejde nu kan bruges til Matsumae Cup i 2023.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce