Annonce
Vejle

Ommøblering på direktionsgangen: Kulturdirektør får ansvar for sundhed

Det er knap to år siden, Sofie Plenge begyndte i stillingen som Vejle Kommunes nye kulturdirektør. Nu kan hun også smykke sig med titlen sundhedsdirektør, og udover kultur, idræt og sundhed har hun også ansvaret for borgerservice og stadsarkivet. Foto: Mette Mørk
Vejle Kommune søger nu en ny økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør som afløser for Peter Karm. Sofie Plenge har fået ansvaret for sundheds og forebyggelsesområdet.
Annonce

Vejle: Vejle Kommunes fratrådte økonomidirektør Peter Karm havde flere kasketter, da han 1. april forlod sin stilling for at tiltræde som kommunaldirektør i Haderslev Kommune.

Peter Karm blev ansat som økonomichef i 2007, og to år senere blev han medlem af direktionen. I første omgang som økonomidirektør, og i de efterfølgende år fik han ansvaret for beskæftigelses- og sundhedsområdet.

Nu har en anden i kommunens direktion overtaget en af de ledige direktørkasketter, idet kulturdirektør Sofie Plenge nu også kan kalde sig sundhedsdirektør.

Baggrunden for den beslutning forklarer kommunaldirektør Niels Ågesen.

- Sundhedsområdet er et vigtigt fagområde, der går på tværs af alle forvaltningsområder. Vi står foran en stor kursændring med "Det nære sundhedsvæsen", hvor borgerne i den nye verden skal tilgå sundhedsvæsenet på en helt ny måde. Det mener jeg, at Sofie er den rette til at stå i spidsen for, og byrådet var enig i min indstilling, siger kommunaldirektøren.

Det er absolut ikke meningen at degradere noget i denne forbindelse. Jeg lægger vægt at få den bedst mulige direktion ud fra de faglige kompetencer.

Niels Ågesen, kommunaldirektør

Annonce

Et ekstra og tungt område

Det kan se ud som, det er en degradering og idræts- og kulturområdet, når kulturdirektøren får et ekstra og tungt fagområde under sine vinger?

- Det er absolut ikke meningen at degradere noget i denne forbindelse. Jeg lægger vægt at få den bedst mulige direktion ud fra de faglige kompetencer. Når alt kommer til alt, er det også et spørgsmål om, hvor mange fagudvalg hver enkelt direktør har. Teknisk direktør har tre fagudvalg, og det går ikke med et fjerde, fortæller Niels Ågesen.

Det er en medvirkende årsag til, at Sofie Plenge nu får driftsansvaret i forhold til sundheds- og forebyggelsesudvalget, da hun i dag kun referer til et enkelt fagudvalg med kultur- og idrætsudvalget.

Annonce

Direktør skal ville noget

Peter Karms øvrige poster skal overtages af en ny økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør.

Vejle Kommune har opslået stillingen, som der er ansøgningsfrist på 4. juni.

"Som ny økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør er det din hovedopgave – sammen med byrådet og direktionen – at sikre, at Vejle Kommune fortsat har en stærk økonomi."

"Du bliver mødt af dygtige og engagerede medarbejdere og ledere, som med god grund er stolte af at arbejde i Vejle Kommune. Der er højt til loftet i Vejle, og det forventes, at loftshøjden udnyttes. Som ny økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør skal du ville noget", skriver kommunen i opslaget.

Den kommende økonomi- og arbejdsmarkedsdirekør, der får ansvaret for til sammen 475 medarbejder, tilbydes en kontraktansættelse og kan se frem til en årlig indtægt på 1,64 millioner kroner inklusiv pension og kontrakttillæg.

Annonce

Skal gennem to tests

De udvalgte kandidater skal møde et 11 mand stort ansættelsesudvalg fra kommunens ledelse og medarbejderrepræsentanter, og undervejs skal de udvalgte igennem et testforløb hos det københavnske og aarhusianske konsulentfirma Genitor.

Testforløbet omfatter en personlighedstest, en begavelsestest og en opfølgende testsamtale, og byrådet forventes at træffe den endelige ansættelsesbeslutning på byrådsmødet 29. juni.

Det er planen, at den nye økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør tiltræder stillingen 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce