Annonce
Billund

Omme Centret er godt: Hvor kommer de psykisk syge fra?

Omme Centret er plejecentret i Sdr. Omme. Nu ønsker politikerne også at huse psykisk syge og misbrugere på stedet i midlertidige perioder. Arkivfoto: Jan Kronvold

Læserbrev:  Som jeg har forstået det, skal træningscentret på Omme Centret nedlægges. I stedet skal der oprettes et akut psykiatrisk modtagecenter.

Jeg har i øvrigt selv brugt træningscentret i nogle uger efter en rygoperation. Dog skete der først en forandring efter et forløb på træningscentret Sydtoften 103. Her fik jeg intensiv træning to gange om ugen i tre måneder - af en virkelig god fysioterapeut, Tanja. Hun fik mig på benene igen efter flere måneder i kørestol. Her skal der lyde stor tak til hjemmeplejen, som kom til mit hjem 24/7.

Mit indtryk af Omme Centret er, at der er et godt og engageret personale, og at det er en stor tryghed for beboerne.

Annonce

Som lægmand og med 51 år som borger i Sdr.Omme oplever jeg stor hjælpsomhed borgerne indbyrdes.

I min tid som fængselsbetjent på Vestre Fængsel oplevede jeg flere gange mødet med en varetægtsfængslet, psykisk syg, der ikke kunne tåle at være låst inde.

Jeg oplevede, at vedkommende ødelagde alt inventar i cellen og var nødt til med magtanvendelse at overføre vedkommende til psykiatrisk hospital i Glostrup eller Rigshospitalet.

Jeg har et barnebarn, der er ansat ved politiet, som har sagt, at det er den vanskeligste opgave  at blive kaldt ud til en psykisk syg. Det ene øjeblik at tale relativt fornuftigt, for i næste øjeblik at angribe politiet. En ulykkelig situation for alle parter.

I mine 30 år ved Statsfængslet i Sdr. Omme oplevede vi, at psykisk syge skabte utryghed for såvel medindsatte som personale. Altid et dybt ulykkeligt menneske, når vi måtte køre vedkommende til et psykiatrisk hospital.I mine 30 år ved Statsfængslet i Sdr. Omme oplevede vi, at psykisk syge skabte utryghed for såvel medindsatte som personale.

Alf StadagerMin hustru Aase, som jeg næste år har været gift med i 60 år, har i nu cirka to år boet på plejehjemmet Fynsgade på grund af demens. Hun var for nogle år siden på aflastning på Omme centret. Det var meget positivt for alle. Hun var sammen med mange kendte ansigter. Desværre var det ikke muligt, da hun skulle have en fast plejebolig. Måske dette kunne ændres nu, da der er ekstra pladser på Omme Centret.

Måske er der noget, jeg har misforstået, men hvor stort et område skal de ledige pladser dække? Hvem kommer med de psykisk syge eller melder de sig selv? Vil der være uddannet personale ?

Jeg har hørt en vending: Vi kan alle vise empati ved et brækket ben, men føler os utrygge overfor et psykisk sygt menneske.

Jeg ved også at, de, der har fået stillet diagnosen "bipolar psykisk lidelse" bruger alkohol eller stoffer for at milde deres sygdom. Med det resultat at slemt bliver til værre.

En farlig blanding, hvor det kommer helt ud af kontrol og i aller værste fald har døden til følge.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne fra kronprinsparrets besøg i Jelling: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Billund

Kun tre foreninger har fået ekstra coronastøtte: Én forening har fået markant mere end de andre

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce