Annonce
Erhverv

Omsætningen stiger hos Bankdata på trods af færre ansatte

Administrerende direktør i Bankdata Esben Kolind Laustrup trådte til i 2019. Pressefoto
Bankdata kommer ud med et underskud på 55 millioner kroner, som administerende direktør kalder fuldt ud planlagt.
Annonce

Erritsø: Bankdatas seneste årsregnskab viser, at selvom it-virksomheden har reduceret antallet af medarbejdere fra 756 til 715, steg omsætningen.

Det oplyser Bankdata i en pressemeddelelse, som fortæller, at omsætningen steg med små 90 millioner kroner fra 1,634 til godt 1,722 milliarder kroner.

- Vi har sænket personaleomkostninger med 6,4 procent, og så har vi investeret over 300 millioner kroner i strategisk udvikling, som blandt andet er gået til en helt ny net- og mobilbank, siger administrerende direktør i Bankdata Esben Kolind Laustrup.

Annonce

Smelter web- og mobilbank sammen

Netop den nye net- og mobilbank er også årsagen til, at Bankdata kom ud af 2019 med et underskud på 55 millioner kroner. Den nye net- og mobilbank var oprindeligt udviklet til én af bankerne, men i løbet af året valgte bankerne at udvide den til en fælles løsning, som alle pengeinstitutter vil tage i brug. Dermed tog bankerne et bevidst valg om at øge de samlede omkostninger. - Jeg vil gerne understrege, at vi ikke er sat i verden for at lave overskud. Vores ejere valgte at bruge flere ressourcer på it-udvikling, og derfor kommer vi ud med et underskud. Det var fuldt ud planlagt og en positiv nyhed, fordi det skyldes, at vores medlemsbanker har valgt at gøre et individuelt program til fælles udvikling. Det er godt for fællesskabet i Bankdata, siger Esben Kolding Laustrup. Det omtalte program går under navnet "Digital Relationsbank" og vil smelte bankernes web- og mobilbank sammen i én løsning, der skal sikre kunderne en ensartet oplevelse på tværs af kontaktfladerne.

I 2019 overtog Esben Kolind Laustrup roret i it-virksomheden. Bankdata er en af Danmarks største finansielle it-virksomheder og ejes af ni danske banker, der tilsammen servicerer 1,8 millioner bankkunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce