Annonce
Vejle

Omstridt intelligensforsker stiller op for Stram Kurs: Hans far var fyrbøder i Vejle

Den omstridte professor Helmuth Nyborg er tidligere blevet renset for anklager om racisme, efter han blev fritaget for tjeneste og fik besked på at rydde sit kontor på Aarhus Universitet. Han mente at kunne påvise, at kvinders IQ var mindre end mænds. Foto: Scanpix
Den kontroversielle og aldrende forsker Helmuth Nyborg, der i en menneskealder har været intelligensforsker på Aarhus Universitet, er kandidat for Stram Kurs til folketingsvalget.

AARHUS: Helmuth Nyborg stiller op til Folketinget for Stram Kurs.

Det meddeler partiet i en pressemeddelelse.

Den 81-årige aarhusianske intelligensforsker og professor er kontroversiel, og er kendt for blandt andet at ville slå fast, at indvandrere fra ikke-vestlige lande har lavere IQ end danskere.

Helmuth Nyborg er ifølge tidligere interviews med Berlingske og dagbladet Information vokset op i beskedne kår:

Moderen var syerske, men arbejdsløs hjemmegående i det meste af hans barndom i årene omkring 1940. Hans fader var smed.

Da Helmuth Nyborg var tre år, flyttede familien fra en lille by uden for Horsens til Vejle, hvor faderen havde fået job som fyrbøder på svineslagteriet.

Ifølge Berlingskes interview flygtede unge Helmuth nærmest ud af skolen som 14-årig, stod til søs og blev søfyrbøder og senere maskinassistent og radiotelegrafist på fjerne destinationer. Senere gik han i land og startede stort set forfra på et studenterkursus i København.

Stram Kurs skriver på sin Facebookside, at professor Helmuth Nyborg i dag er en internationalt højt respekteret og anerkendt forsker, der i årtier har forsket i og udbredt kendskabet til videnskaben inden for IQ og menneskers biologiske forskellighed inden for kognitive evner. Hans viden og utrolige indsigt og formidlingsevne er derfor af ubeskrivelig værdi for både partiet og for Danmark.

Partiet, og især lederen, Rasmus Paludan, blev blandt andet kendt i forbindelse med demonstrationer, der udløste uroligheder flere steder i hovedstadsområdet. Det lykkedes på rekordtid partiet at opnå tilstrækkeligt med vælgererklæringer til at være opstillingsberettiget til folketingsvalget 5. juni.

Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan var derfor med i partilederrunderne på tv tirsdag aften, efter valget var blevet udskrevet.

Annonce

Lavere IQ hos visse befolkningsgrupper

Helmuth Nyborg er kendt for at udtale sig om forskellige etniske grupperingers gennemsnitlige intelligens. Blandt andet har han til Jyllands-Posten sagt:

- Det siger sig selv, at hvis der kommer mange mennesker til Danmark fra lande, hvor indbyggerne har en lavere intelligenskvotient, så får vi over tid en lavere gennemsnitlig intelligenskvotient. Det er en ganske alvorlig trussel, da flere undersøgelser viser, at det er svært at opretholde et demokrati i lande, hvor befolkningens IQ er lavere end 90.

Det vides endnu ikke, hvilken kreds den nye folketingskandidat opstiller i for Stram Kurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce