Annonce
Udland

Onsdag blev den hidtil værste dag for Tyrkiet under pandemien

Onsdag blev næsten 55.000 personer i Tyrkiet konstateret smittet med covid-19. Det er det højeste hidtil under pandemien i landet. Foto er fra Karakoy-distriktet i Istanbul onsdag. Foto: Ozan Kose/Ritzau Scanpix
Tyrkiet skærper igen restriktioner i et forsøg på at få sat en stopper for ny bølge af smitte.

Tyrkiet har onsdag registreret sit hidtil højeste antal nye smittetilfælde i løbet af et døgn under pandemien.

Landet med 83 millioner indbyggere har onsdag konstateret 54.740 nye smittetilfælde og 276 covid-19-relaterede dødsfald. Det viser officielle tal fra myndighederne.

En ny bølge af virusudbruddet har tvunget regeringen i Ankara til at skærpe forholdsregler for at bremse smittespredning. Restriktionerne var ellers blevet lempet i begyndelsen af marts.

Størstedelen af landet anses for at være højrisikozoner med hensyn til at blive smittet. Deriblandt hovedstaden Ankara og storbyen Istanbul.

Regeringen har genindført delvise udgangsforbud i weekenderne i byer med høje smittetal.

Under den næste muslimske fastemåned - ramadanen - fra midten af april til midten af maj, vil der desuden blive indført omfattende nedlukninger i weekenderne.

Præsident Recep Tayyip Erdogan siger, at tiltagene under ramadanen forhåbentlig vil bidrage til at få smittetallene til at falde, inden turistsæsonen for alvor begynder i maj.

Tyrkiet begyndte at vaccinere sin befolkning i midten af januar.

Indtil videre har landet stort set sat sin lid til vaccinen CoronaVac fra det kinesiske firma Sinovac, men fredag begyndte Tyrkiet at give de første stik med Pfizer og BioNTechs vaccine mod covid-19.

I alt er 32.943 personer i Tyrkiet døde under pandemien som følge af virusset.

Det svarer ifølge tal fra Johns Hopkins University til cirka 397 dødsfald per én million indbyggere. Det tilsvarende tal for Danmark lyder på 419 dødsfald.

Sat i forhold til befolkningstal er Tjekkiet og Ungarn de hårdest ramte lande i verden. Tjekkiet har over 2500 dødsfald for hver én million indbyggere, mens det tilsvarende tal for Ungarn er på lidt mer end 2300.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce